середа, 16 травня 2012 17:27

У Києві відкрився купальний сезон, але в жодній з водойм купатися "не радять"

У Києві відкрився купальний сезон, але в жодній з водойм купатися "не радять"
Фото: news.if.ua

КП "Плесо", яке опікується столичними водоймами, готувало до відкриття купального сезону лише 11 міських пляжів, а на інших водоймах купатися не радить.

Як повідомляє прес-служба Головного управління з контролю за благоустроєм, позасмагати і скупатися можна на пляжах "Молодіжний", "Венеція", "Передмісна Слобідка", "Золотий", "Дитячий", "Райдуга", "Тельбін", "Центральний", "Вербний", "Пуща-Водиця" та "Чорторий".

Натомість не рекомендують купатися у кількох десятках інших водойм.

Зокрема, у Голосіївському районі у ставках Дідорівських, у парку ім. Рильського, Мишоловських, ставках житлового масиву Теремки-2; у Дарницькому районі: в озерах Сонячне, Нижній Тельбін, Вирлиця, Пономарівське, Небріж, Тягле, Мартишев, Підбірне, Гарячка, Заплавне, озерах у парку Партизанської Слави, затоках Комуніст, Берковщина тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що слід заборонити робити на пляжах?

У Деснянському районі не варто мочити ноги в озері Алмазне, у Дніпровському – в озерах Бобровня, Гнилуша, Кругле, озеро Берізка (Гідропарк), Русанівському каналі, Північно-Дарницькому меліоративному каналі, Русанівській протоці, в Оболонському – у шести штучних озерах Опечень, затоці Верблюд, озері Центральне.

У Святошинському районі не готові прийняти відпочивальників озеро Віра на вул. Зодчих, ставок №15 на річці Нивка, водойма на вул. Булгакова, ставок у смт Коцюбинське, ставок на вул. Прилужній, ставок на річці Нивка на вул. Трублаїні, у Солом'янському районі – ставки на річці Нивка селища Жуляни, Совські, ставки в балці Проня, ставок у парку Відрадний, у Печерському – озера Видубицьке та Либідське.

У Подільському районі киян закликають не купатися в озерах Синє, Куренівське, Сирецьке, Дубки, Голубе, Петровське, ставках на Хуторі Шевченка, у Шевченківському районі – у ставках в парку Нивки (6 штук).

Як відомо, купальний сезон стартував 15 травня. Однак станом на 14 травня жоден столичний пляж ще не отримав паспорта від Санепідстанції, а фахівці радять не купатися у міських водоймах.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрився купальний сезон, але в жодній з водойм купатися "не радять"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути