Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2010 16:15

Взамін на що ви погодилися б жити поруч зі шкідливим виробництвом?

Запорізькі підприємства, які забруднюють довкілля, купуватимуть городянам путівки на відпочинок чи лікування, молоко та ікру.  Зараз підприємства за рішенням місцевих урядовців оцінюють вплив промисловості на здоров'я людей. Після цього влада Запоріжжя встановить відповідні компенсації для жителів, що потрапляють під шкідливі викиди. Ми запитали українців, яку компенсацію вони хотіли б отримати за проживання неподалік шкідливого виробництва.



"Не відмовлюся від річного абонементу на йогу, сезонних фруктів та хоча б раз на рік квитків на концерт. Наприклад, Таїсії Повалій чи Тамари Гвердцителі. Ще люблю ходити у філармонію, слухаю класичну музику. Вона надихає на творчість - у вільний час роблю сувеніри для сім'ї та друзів".

Ганна БУЛОХОВА, 46 років, домогосподарка, Харків


"Взамін на безкоштовний безлімітний інтернет. Він мені потрібен для роботи. Або чорну ікру та фрукти для дочки. Але не цитрусові, у неї на них алергія".

Олег ФЕДОРЧЕНКО, 31 рік, системний адміністратор, Запоріжжя




"Я - вокаліст. Друзі пишуть музику і слова, а я співаю. Виступаю в харківських клубах у стилі поп-рок. Мрію, щоб Костянтин Меладзе став моїм продюсером. Заради цього згоден і в небезпечному місці пожити".

Андрій ЛЕНИЦЬКИЙ, 18 років, студент, Харків




"Тільки в обмін на повну герметизацію приміщення з повною очисткою повітря й води. Стіни зі свинцевим покриттям та вікна з двома подвійними склопакетами".

 Ігор ТКАЧОВ, 38 років, телеоператор, Ізюм Харківської області



"На продукти ми й самі заробимо. От у Росії в таких випадках дають 25 відсотків надбавки до зарплатні. Було б добре, якби й у нас так робили. Або надавали безкоштовну медичну страховку. Якщо зі мною щось трапиться, буду спокійна. Грошей не треба - їх завжди мало".

Ірина СЕНЬКОВА, 43 роки, майстер манікюру та педикюру, Одеса




"Нехай знизять тарифи на комунальні послуги. Це з'їдає більш як половину зарплати. І дітей в оздоровчі центри на літо й зиму відправлять. А продуктами компенсувати - несерйозно".

Вікторія ТУПАЛЬСЬКА, 37 років, прийомоздавач вантажів на заводі, Нікополь Дніпропетровської області



"Немає нічого ціннішого за здоров'я. Тому - якісне та безкоштовне медичне забезпечення. Та 150-200 гривень щомісяця. А я сам уже вирішу, що на них купувати".

Ігор ФОСТЯК, 25 років, тимчасово безробітний, село Мавковичі Городоцького району Львівської області




"Я погодився б на 100 літрів пального для своєї машини щомісяця".

 Сергій ОМЕЛЬЧУК, 28 років, водій, Житомир


"Зважаючи, наскільки воно небезпечне. Якби радіаційне випромінювання - я, все-таки, переїхав би. А якщо, наприклад, просто брудне повітря, то раз на рік хотів би з усією родиною їздити у відпустку на екологічно чисті Канари".

Володимир БУНЯК, 50 років, приватний підприємець, Тернопіль






"Погоджуся на набір продуктів першої необхідності й тривалішу відпустку. Щоб вона була хоча б місяць".

Володимир ЛЕВЧЕНКО, 37 років, слюсар, Кривий Ріг Дніпропетровської області



"Коштом держави хотів би ходити щотижня разом із сім'єю в лазню. Це найкраще для здоров'я. Уже три роки практикую. Навіть курити кинув".

Микола КУЧМА, 41 рік, не працює, Чернігів


"Родичі тільки-но купили квартиру, як поблизу завод побудували. Вони одразу переїхали. Якби знову так було, то знову продали б житло. Ікра й молоко тут не допоможуть".

Марія ЮРЧЕНКО, 27 років, офіс-менеджер, Київ


Зараз ви читаєте новину «Взамін на що ви погодилися б жити поруч зі шкідливим виробництвом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути