четвер, 26 серпня 2021 14:09

Українські силачі встановили рекорд - зсунули "Мрію" в 300 т на 4 м
7

Восьмеро українських стронгменів протягнули на понад 4 м найбільший у світі літак АН-225 "Мрія" та встановили національний рекорд.

Перетягували судно завважки 330 т разом із пальним на аеродромі "Антонов" у Гостомелі на Київщині, пише "Суспільне".

У встановленні рекорду взяли участь: Сергій Конюшок, Олександр Лашин, Богдан Ксенчук, Денис Дубровський, Сергій Пономарьов, Володимир Рекша, Денис Бережник, Віталій Герасимов.

Фото: facebook.com/strongman.org.ua

"Я вражений. Майже п'ять метрів протягнули. Солідно. Не завжди вдається зрушити одразу літак, використовуючи двигуни. Доводиться давати відчутну тягу для зрушення. Але хлопці виявилися значно сильніші, ніж наші двигуни", – сказав командир екіпажу літака "Мрія" Дмитро Антонов.

За підрахунками суддів, учасники зрушили літак на 4 м 30 см за 1,13 с. Рекорд силачі присвятили 30-річчю незалежності України.

"Літак "Мрія" – це символ сучасної України. Таким символом є і наші стронгмени-богатирі. І я відчуваю велику відповідальність і честь, що беру участь у такій чудовій компанії. Ми по-справжньому віддаватимемо сили на честь тридцятиріччя нашої держави", – розповів Сергій Конюшок.

Найбільше спортсмени остерігалися негативного впливу дощу.

"Переживали, що буде слизько. Але було нормально. На куражі не відчувається. Коли ми у вихідне положення стали, я вже забув, що дощ, що позаду "Мрія". Зосередився на тому, щоб віддатися рекорду. Навантаження відчував уже після закінчення, коли судоми за всі м'язи ніг хапають, коли вже дихання немає. Сподівався, що ми трошки далі пройдемо. Але ви чули, далеко за 300 тонн. І навіть маленький камінець у кілька міліметрів може вплинути на всю команду", – зазначив Володимир Рекша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсильніший у світі українець прокоментував дружбу з російським атлетом

Голова Вінницької обласної федерації стронгмену (силового двоборства) Сергій Грачов потрапив до Книги рекордів України. Він протягнув два муніципальні автобуси загальною вагою 24 т на 19 м за 19 с.

Зараз ви читаєте новину «Українські силачі встановили рекорд - зсунули "Мрію" в 300 т на 4 м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути