пʼятниця, 14 липня 2017 15:52

У столиці орудують "криваві робінгуди"

У столиці орудують "криваві робінгуди"
Озброєні злочинці нападали на автівку, розбивали скло й забирали велику суму грошей. Фото: Uzhgorod.net

Влітку в столиці сталася серія гучних пограбувань. Озброєні злочинці нападали на автівку, розбивали скло й забирали велику суму грошей. Грабіжників у соцмережах прозвали "кривавими робінгудами".

Про це пише "Обозреватель".

Видання наводить кілька найгучніших злочинів.

11 липня на вул. Великій Васильківській (Голосіївський район) напали на власника елітного автомобіля Porsche Panamera. 37-річний чоловік близько 15:00 під'їхав до відділення банку.

Він забрав з орендованої комірки близько 500 тис. дол. у різній валюті і поклав у велику сумку, яку потім поставив за водійським сидінням машини. Сів за кермо і в цей момент до машини підійшли кілька чоловіків. Один схопив сумку з грошима, другий тримав жертву на прицілі - погрожував пістолетом, ще один порізав ножем шини Porsche.

Злочинці явно цілеспрямовано під'їхали до припаркованого Porsche. Вискочили з Volkswagen Passat (як потім виявилося, з вкраденими номерами), зробили свою "справу" і одразу поїхали.

Мабуть, бандити стежили за бізнесменом якийсь час або отримали наводку з банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зламані ребра та крововилив у мозок: родичі жорстоко побили 2-річного малюка

Цього ж дня на вул. Камишинській (Голосіївський район) відбувся ще один резонансний розбій.

Підприємець вийшов із банку, сів у свій автомобіль Skoda Rapid і встиг проїхати буквально 800 м, як до його авто підбігли кілька людей у масках-балаклавах.

Злочинці насамперед розбили заднє скло. Водій спробував відбитися тим, що було під рукою - туристичною сокиркою. Проте один із бандитів відібрав її і бризнув у жертву з газового балончика. Потім вистрілив із пістолета.

Тим часом злочинці видерли задню полку і витягли з багажника дві великі сумки, в яких було близько 8 млн грн. Потім сіли в свою Skoda Octavia і поїхали.

Підприємця поранили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зухвалий напад: водія позашляховика порізали та пограбували в центрі міста

4 липня на вул. Верхній Вал (Подільський район) також стався напад.

Під час нього злочинці не тільки забрали понад два мільйони гривень, але і побили жінку.

Водій автомобіля Skoda розповів поліцейським, що разом з співробітницею фірми вони поверталися з площі Льва Толстого. Близько 16-ї години на вул. Верхній Вал до них під'їхав автомобіль Infiniti, з якого вибігли чоловіки в масках.

Вони розбили скло з боку водія і бризнули в нього з газового балончика, а жінці завдали кілька ударів: у неї закрита черепно-мозкова травма і струс мозку. Після чого злочинці вихопили сумку з готівкою і зникли.

Напад стався біля відділення Ощадбанку.

"Те, що злочинці страх втратили - вже зрозуміло. Напади відбуваються цинічно, в людних місцях. Я такого нахабства, чесно кажучи, не пам'ятаю. Більшість людей думає: "А так, зі мною такого не станеться". Дорогі мої, ви подивіться, що відбувається. Крадіжки, грабежі - взагалі масово", - сказав один із керівників великої охоронної компанії. Він радить для будь-яких грошових операцій наймати охорону чи інкасацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пограбування зі стріляниною на ринку: невідомі напали на підприємців

11 липня в Києві невідомі в масках і з битками увірвалися до відділення банку на вул. Велика Васильківська та забрали сумку, в якій було близько 500 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У столиці орудують "криваві робінгуди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути