пʼятниця, 14 вересня 2007 07:02

У Павловці змінився керівник

Із 29 серпня у Київській міській клінічній психоневрологічній лікарні N1, яку в місті називають не інакше як Павловка, змінився головлікар.

Колишнього керівника Романа Никифорука звільнено. А виконувачем обов"язків головлікаря призначили доктора медичних наук, професора В"ячеслава Мішиєва, 49 років.

Роман Никифорук запам"ятався в міському медичному середовищі тим, що зумів двічі поспіль відзначити за кошт міста 200-річчя Павловки. Уперше річницю святкували у 1980-х.

— Міській психоневрологічній лікарні трохи не везло з керівництвом. Цей величезний і, головне, специфічний лікувальний заклад вимагає міністерської голови та полководницьких здібностей, аби дати лад господарству й не лишити поза увагою жодної наукової новації. Попереднім керівникам бракувало не лише ініціативи, а й загальнолюдської культури та інтелігентності. Відтепер, думаю, ситуація зміниться на краще, — розповідає "ГПУ" завідувач кафедри дитячої, судової та соціальної психіатрії Київської медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика Анатолій Чуприков, 69 років.

Професор Чуприков каже, що кияни, як мешканці мегаполіса, постійно потерпають від неймовірних стресових навантажень. Тому й пацієнтів у клініці вистачає.

Нового головлікаря Анатолій Чуприков добре знає ще по інтернатурі, яку Мішиєв проходив під керівництвом професора в Луганському медінституті. Потім В"ячеслав Мішиєв десять років очолював Алчевську психлікарню. Після цього його запросили до Києва. Чуприков говорить, що Мішиєва не можна назвати академічним ученим — той завжди був дуже ініціативним і непосидючим.

Павловка — один із найдавніших психіатричних закладів України. Її засновано указом імператриці Катерини ІІ 10 квітня 1786-го на місці Свято-Кирилівського Троїцького чоловічого монастиря. Тоді до складу лікарні увійшли будинок для утримання калік та інвалідів похилого віку, лікарня та будинок для божевільних. Із 1805 року в Павловці лікували лише психоневрологічних хворих. 1936-го, за рішенням трудового колективу, лікарню назвали на честь відомого російського фізіолога Павлова. Таку назву вона мала до 1993 року.

Зараз ви читаєте новину «У Павловці змінився керівник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути