Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 07:12

У місті знову можуть з"явитися евакуатори

Минулого тижня міський голова 57-річний Леонід Черновецький та керівник столичної міліції Віталій Ярема, 45 років, підготували спільний наказ. У ньому йдеться про порядок примусової евакуації автомобілів, водії яких порушили правила паркування. Нині цей документ вивчають фахівці управління юстиції столиці.

— Якщо управління юстиції його зареєструє, то наказ набуде чинності з 15 липня цього року. Тоді в місті працюватимуть постійні групи у складі інспекторів державтоінспекції та працівників комунального підприємства Київтранспарксервіс. Останні відповідатимуть за завантаження та розвантаження авто. Водієві залишатимуть інформацію, що його автомобіль евакуювали, — розповідає "ГПУ" Володимир Поліщук, 43 роки, керівник прес-служби столичної міліції.

Також наказом передбачено створення інформаційно-диспетчерських пунктів для надання необхідної інформації водіям, додаткові паркувальні майданчики, куди звозитимуть евакуйовані машини.

— Головна відмінність наказу: якщо власник авто, завантаженого на платформу, звернеться до працівників Київтранспарксервісу до того часу, коли евакуатор рушив із місця, то йому повернуть машину без сплати за завантаження та розвантаження, — пояснює Володимир Поліщук.

Юристи кажуть, що в будь-якому випадку евакуація автомобілів є незаконною.

— На даний момент у Кодексі України про адміністративні правопорушення такого пункту як евакуація авто немає. Ця норма існувала до 2001 року, потім її разом із правом ДАІ вилучати водійські посвідчення та номерні знаки скасували. Крім цього, це ще й порушення антимонопольного законодавства: людину ніхто не має права змушувати оплачувати послуги, яких вона не замовляла. Тому цей наказ не повинні зареєструвати. Але інколи буває, що трапляються дивні речі, — пояснює "ГПУ" Володимир Володарський, 34 роки, юрист адвокатського об"єднання "Кредо".

Нагадаємо, що 11 березня 2008 року Мін"юст заборонив примусову евакуацію автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «У місті знову можуть з"явитися евакуатори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути