вівторок, 29 вересня 2020 20:31

У Києві запустили пілотний проект соціального таксі

У Києві запустили пілотний проект соціального таксі
Проект у режимі "пілота" буде працювати до нового року. Фото: myc.news

У Києві запустили пілотний проект соціального таксі для перевезення дітей з інвалідністю до реабілітаційних центрів, медичних шкіл, спеціальних навчальних закладів.

Про це повідомляє пресслужба Київська міська державна адміністрація.

"Це унікальний проект не тільки в Києві, а й в Україні. І норм, стандартів, як це має працювати, також немає. Саме тому проект працюватиме в пілотному режимі. Щоб зрозуміти потребу, кількість годин, розробити якісну логістику. У нас майже 12 тисяч дітей з інвалідністю. З них – близько 5 тисяч потребує послуги соціального таксі. Поки що соцтаксі буде перевозити 170 дітей з інвалідністю. Це діти, які мають рухові порушення, ментальні, тобто ті, через які вони не можуть пересуватися у громадському транспорті. За місяць ми підіб'ємо попередні підсумки та хочемо вже закласти послугу соціального таксі в міський бюджет на наступний рік і розширити кількість дітей-учасників проекту", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, проект у режимі "пілота" буде працювати до нового року. Також складність реалізації проекту полягає в тому, що ринок виявився не готовим для надання такої послуги. Перевезення відбуваються силами комунальної організації "Київмедспецтранс", яка переобладнала автомобілі швидкої медичної допомоги спеціально під транспортування людей з інвалідністю. Також під час перевезення із дитиною перебуває супроводжуюча особа. Персонал таксі навчений надавати першу домедичну допомогу та має в наявності відповідний набір ліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ забезпечить дітей-сиріт соціальними квартирами

"Наразі використовується 12 автомобілів: 10 седанів і 2 карети, які обладнані спеціальними кріпленнями для крісел колісних. Також є кілька резервних автомобілів, які за необхідності можуть вийти на маршрути", - йдеться в повідомленні.

У Києві з'явився заклад, де жертвам нададуть психологічну та юридичну допомогу – кризова кімната для жертв домашнього насильства.

Зараз ви читаєте новину «У Києві запустили пілотний проект соціального таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути