Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 07:10

У Києві впав ліфт із 10 людьми

Автор: фото: Дмитро БЄЛОВ, газета ”Комсомольська правда” в Україні”
  Наречені Дмитро Писаревський та Ірина Губанова танцюють у суботу після реєстрації шлюбу в кафе на вулиці Тростянецькій у Києві. Батьки порадили їм не відміняти урочистої частини після трагедії, яка сталась із родиною
Наречені Дмитро Писаревський та Ірина Губанова танцюють у суботу після реєстрації шлюбу в кафе на вулиці Тростянецькій у Києві. Батьки порадили їм не відміняти урочистої частини після трагедії, яка сталась із родиною

У суботу в будинку N27 на столичному просп. Григоренка впав вантажний ліфт. Постраждали 10 людей.

Близько десятої ранку з помешкання N175 на 14-му поверсі вийшли наречені Дмитро Писаревський, 23 роки, та Ірина Губанова, 21 рік. Із ними були батьки Ірини, мати Дмитра, родичі з Івано-Франківська, Хмельницького та Львова, а також відеооператор і фотограф. Батько молодого на весілля не приїхав. Він інвалід, пересувається у візку. Люди викликали два ліфти — пасажирський і вантажний. Коли вони під"їхали, хтось із помешкання погукав нареченого. Дмитро з Іриною вийшли з кабіни. А у вантажному підйомнику помістилося 10 осіб.

— Мати розповідала: ліфт нормально доїхав до 10-го поверху. А потім почав прискорюватися, опускався швидко. На першому поверсі різко загальмував, спружинив. Двері розчахнулися. Усі попадали, — розповідає "ГПУ" 15-річний Ігор Чернишук, брат нареченої.

Консьєржка викликала допомогу. За кілька хвилин до під"їзду приїхало 10 "швидких", пожежна та міліція. Постраждалих доправили до лікарні.

— Я спустилася на перший поверх пасажирським ліфтом. Дивлюся, у вантажному — купа речей, шампанське, бутерброди, печиво валяється. У кутках лежать дві жінки. Усіх виносять лікарі. На вулиці побачила чоловіка років 50. Він ходив, постійно присідаючи. Спершу відмовлявся сідати у "швидку". Потім випив стакан горілки, і його теж забрали, — згадує Галина Дроздова, 79 років, мешканка під"їзду.

Дмитро з Іриною спустилися вниз пасажирським ліфтом і таки поїхали до РАЦСу. На цьому наполягли батьки. Пояснили: "Ніхто не загинув, то святкуйте".

Валяється купа речей, шампанське, бутерброди, печиво

У матері нареченої, Олени Чернишук, потрощені кістки на стопах, ушкоджена спина. Вчора родичам сказали, що жінці треба робити операцію, вставляти сталеву пластину. У фотографа — відкритий перелом ноги, у відеооператора — закритий. Лікарі говорять, стан десятьох потерпілих стабільно тяжкий.

— Після РАЦСу поїхали в кафе на вулиці Тростянецькій. Завели до нього гостей. А вже після першого весільного танцю поїхали в лікарню, — розповідає "ГПУ" наречений Дмитро Писаревський.

Два роки тому він застряв у тому ж ліфті, коли йшов у гості до Ірини. Просидів тоді годину.

Молодята зустрічалися шість років. Дмитро мешкає поблизу, в будинку N21. Торік закінчив Академію МВС, за фахом юрист. Ірина навчається на юриста.

Нині ліфти не працюють. Вантажопідйомний опечатали, пасажирський відключили. Одразу після трагедії робітники "ОТІСа" — фірми, яка виготовляє й обслуговує підйомники в Києві почепили в під"їзді нові наклейки. Раніше біля вантажного висіло повідомлення, що він має 500 кг вантажопідйомності. Тепер на обох написали — 630 кг. Навіщо це зробили, не пояснюють.

Ліфт виготовили 1992 року на Карачаровському заводі в Росії, здали в експлуатацію 1994-го. Техогляд востаннє здійснювали торік у жовтні.

У Києві 23 тис. 800 ліфтів. До 2010 року мерія має намір замінити 7290.

Зараз ви читаєте новину «У Києві впав ліфт із 10 людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути