Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2022 08:42

У Києві та області терміново вимикають світло. Графіки не діють

У Києві та області терміново вимикають світло. Графіки не діють
У Києві та області – екстрені відключення світла. Фото: facebook.com/victoria.andrievskaya.1

У Києві та області є проблеми з електропостачанням.

Через це запроваджують екстрені відключення світла. Попередні графіки стабілізаційних вимкнень не діють. Про це повідомила пресслужба ДТЕК "Київські електромережі".

У компанії ці відключення назвали необхідним кроком, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні.

"Просимо набратися терпіння та зберігати спокій. Енергетики країни роблять все можливе, щоб виправити ситуацію", – зазначили у ДТЕК.

У Києві досі діють аварійні відключення світла, ситуація з енергопостачанням залишається складною через зруйновані мережі та вузли. Енергетики та комунальники працюють над ліквідацією пошкоджень цілодобово, повідомили в КМВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче, щоб Новий рік і Різдво були у темряві – прем'єр

Раніше генеральний директор YASNO Сергій Коваленко розповів, що про наближення до планових графіків у Києві поки що не йдеться. Усе тому, що зараз зберігається потужність на 50% менша необхідної, з якої треба заживити критичну інфраструктуру.

Водночас він повідомив, що світло стабільно подається на критичну інфраструктуру. Тому Київ здебільшого з водою та опаленням.

За словами Коваленка, диспетчери намагаються зробити так, щоб райони мали постачання хоча б на короткий час. Але є низка будинків, які не включалися від ранку 19 грудня.

Вранці 19 грудня Київ витримав кілька хвиль атак іранських дронів Shahed-136. В повітряному просторі Києва зафіксували понад 20 ворожих БПЛА. Є влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки.

Унаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджені об'єкти інфраструктури та приватні будинки. Попередньо відомо про двох постраждалих, повідомив глава ОВА Олексій Кулеба.

Загалом тієї ночі сили протиповітряної оборони України збили 30 з 35 іранських ударних дронів типу Shahed. Безпілотники Росія запускала зі східного узбережжя Азовського моря, повідомив пресцентр Повітряних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Києві та області терміново вимикають світло. Графіки не діють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути