пʼятниця, 10 березня 2023 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві прощаються з Героєм України Да Вінчі. Приїхали Зеленський і Залужний
24

У Києві почалося прощання із Героєм України Дмитром Да Вінчі Коцюбайлом. Командир батальйону "Вовки Да Вінчі" 67-ї окремої механізованої бригади поліг в бою під Бахмутом 7 березня.

Відспівування героя почалося у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва. Після чого воїна проведуть в останню путь на Майдані.

Gazeta.ua пропонує переглянути фото із прощання з Да Вінчі. Провести комбата в останню путь прийшли сотні людей. Приїхав і президент України Володимир Зеленський. Також присутні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, керівник головного управління розвідки Кирило Буданов.

У Києві прощаються з Героїм України Дмитром Коцюбайлом
Фото: Лілія МИЦКО
У Києві прощаються з Героїм України Дмитром Коцюбайлом
У Києві прощаються з Героїм України Дмитром Коцюбайлом
У Києві прощаються з Героїм України Дмитром Коцюбайлом
У Києві прощаються з Героїм України Дмитром Коцюбайлом

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянське на Івано-Франківщині. Добровольцем пішов воювати із російськими загарбниками ще у 2014-му. Того ж року отримав важке поранення у Пісках на Донеччині – йому в обличчя та ключицю прилетіли осколки. Однак після кількамісячного лікування Дмитро повернувся на фронт та узяв участь у звільненні від окупантів низки населених пунктів Донеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві попрощалися з Геннадієм Афанасьєвим: перші фото та відео

Командиром 1-ї окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі" став у 2016-му. Тоді його рота входила до складу Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". У 2022-му її розширили до батальйону та перевели у підпорядкування до 67-ї бригади. "Вовки Да Вінчі" брали участь у боях за низку населених пунктів України, які атакувала РФ із 24 лютого 2022-го.

30 листопада 2021 року Да Вінчі отримав звання Герой України за особисту мужність проявлену під час захисту держави. А наступного року увійшов до рейтингу Forbes: "30 до 30: обличчя майбутнього".

Дмитра Коцюбайла поховають на Байковому кладовищі.

7 березня у Києві прощалися з українськими розвідниками-диверсантами, які загинули 25 грудня торік - під час виконання бойового завдання у Брянській області Росії. Провести героїв в останню путь прийшли тисячі людей. Спершу воїнів відспівували у Михайлівському соборі, а потім з ними могли попрощатися усі охочі на Майдані.

Зараз ви читаєте новину «У Києві прощаються з Героєм України Да Вінчі. Приїхали Зеленський і Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути