понеділок, 19 квітня 2021 15:31

У Києві лікарі відмовлялися переводити пацієнтку в реанімацію. Вона померла

У Києві лікарі відмовлялися переводити пацієнтку в реанімацію. Вона померла
Киянку хвору на Covid відмовилися переводити зі стаціонару в реанімаційне відділення. Фото: Facebook-сторінка Antonia Celina

У неділю, 18 квітня, померла 47-річна Світлана в Київській лікарні №8 через ускладнення Covid-19. Жінку відмовилися переводити зі стаціонару в реанімаційне відділення через брак місць та вимагали, щоб рідні забезпечили її апаратом СРАР.

Про це у Facebook повідомила волонтерка Антоніна Селіна.

"Кілька днів Світлана лікувалася у лікарні №8. У ніч з суботи на неділю їй стало погано - впала сатурація. Близько 4:00 їй проводили маніпуляції. Синові повідомили про погіршення стану матері близько 8:00. У телефонному режимі попросили привести CPAP. Коли Костя (син Світлани. - Gazeta.ua) знайшов апарат, йому сказали шукати реанімаційне місце в іншій лікарні", - пише Селіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони не дихають" - показали кадри з дитячого відділення Covid-лікарні

За словами волонтерки, Світлана хворіла на діабет і мала різні хронічні недуги. Коли родичі знайшли СРАР і готові були придбати ШВЛ, медики заявили про "відсутність для нього місця".

Транспортувати Світлану не можна було через низьку сатурацію. У результаті жінку все-таки перевели в реанімацію й одразу ж почали інтубувати, але вона померла.

"Чому Світлану одразу не перевели в реанімацію? Чому потрібно обривати телефони чиновників, щоб домогтися адекватного лікування в столичній лікарні №8? Чому співробітники лікарні №8 приховували реанімаційне місце? (за інформацією волонтерки, місця в реанімації були. - Gazeta.ua)", - додала Селіна.

У Чернівецькій області від ускладнень коронавірусу померла педіатриня 28-річна Мар'яна Маланник. Жінка була на восьмому місяці вагітності й чекала на первістка. Кесарів розтин, щоб урятувати немовля, жінці вирішили не проводити на лікарському консиліумі, кажуть у департаменті охорони здоров'я. Чому - не уточнюють.

Зараз ви читаєте новину «У Києві лікарі відмовлялися переводити пацієнтку в реанімацію. Вона померла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути