неділя, 30 вересня 2018 14:41

У Києві евакуатори почали прибирати центр від автомобілів-порушників

У Києві евакуатори почали прибирати центр від автомобілів-порушників
Прибирання центру міста почали з евакуації машин Фото: spokoino.ru

За перший день вступу в дію нового закону в Києві евакуювали 23 авто-порушники правил дорожнього руху. Це допоможе підтримувати порядок на столичних дорогах. І незалежно від того, наскільки повною мірою працює закон. На цьому наголосив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

"Основна увага прикута до центру. Прибираються авто, що порушують правила паркування у критично завантажених місцях: на Бессарабці – як безпосередньо довкола ринку, так і на переході на Басейну, особливо поблизу "Гуліверу", де з чотирьох існуючих смуг рухаються лише дві. Такі ж проблеми маємо на Михайлівський та Софійській. Перелік вулиць розширюватиметься, евакуатори прибиратимуть автівки, що припарковані незаконно та заважають руху транспорту з інших вулиць", – підкреслив Дмитро Давтян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водіям можуть дозволити кермування без прав

У центрі на критих паркінгах створено понад 4000 паркомісць, більшість з яких донедавна стояли порожніми. Ситуація почне змінювати, адже евакуація коштує 1500 гривень, що є дорожче, ніж паркінг. Це не лише законно, але й безпечно та зручно.

28 вересня Київрада прийняла нову паркувальну концепцію столиці. Безкоштовні парковки зроблять платними, а стежити за оплатою будуть півтори сотні муніципальних інспекторів. При евакуації паркувальні інспектори не тільки повідомлятимуть Нацполіцію, а й вноситимуть дані на офіційний сайт КМДА і відправлятимуть повідомлення на телефон і пошту порушника.

Безкоштовним правом паркування наділять тільки інвалідів, осіб, які їх перевозять і "резидентів" в спеціально відведених для цього місцях в період з 20:00 до 8:00. Щоб скористатися безкоштовним паркуванням і не нарватися на штрафи останнім доведеться спочатку внести свої дані в АСКОП. В системі для цих цілей створять окремий реєстр. Зробили це для того, щоб безкоштовні місця не діставалися "чужинцям".

Зараз ви читаєте новину «У Києві евакуатори почали прибирати центр від автомобілів-порушників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути