Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2018 18:01

У Києві оновили зміни щодо правил паркування

У Києві оновили зміни щодо правил паркування
Київрада прийняла нову паркувальну концепцію. Фото: КС

Сьогодні, 28 вересня Київрада прийняла нову паркувальну концепцію столиці. Безкоштовні парковки зроблять платними, а стежити за оплатою будуть півтори сотні муніципальних інспекторів.

Частина рішень буде реалізована вже найближчим часом – вони покликані навести порядок на столичних дорогах, передає ubr.ua.

Змусять платити

При евакуації паркувальні інспектори не тільки повідомлятимуть Нацполіцію, а й вноситимуть дані на офіційний сайт КМДА і відправлятимуть повідомлення на телефон і пошту порушника.

Відправлене повідомлення міститиме інформацію з держномером затриманого авто, дата і часом затримання, адресою і телефоном штрафмайданчику.

Безкоштовно, але з дозволом

Безкоштовним правом паркування наділять тільки інвалідів, осіб, які їх перевозять і "резидентів" в спеціально відведених для цього місцях в період з 20:00 до 8:00. Щоб скористатися безкоштовним паркуванням і не нарватися на штрафи останнім доведеться спочатку внести свої дані в АСКОП. В системі для цих цілей створять окремий реєстр. Зробили це для того, щоб безкоштовні місця не діставалися "чужинцям".

Більше місць

Київрада передбачила створення платних нічних охоронюваних парковок. Не виключено, що якась частина з них займе нинішні безкоштовні місця – одну від одної буде відрізняти тільки будка охоронця і табличка з тарифами. Правда, київські депутати пообіцяли встановити пільгову ціну для таких майданчиків – стоянка з 21:00 до 9:00 обійдеться власнику в 10-30 грн.

Всього ж протягом найближчих двох років у столиці має з'явитися близько 40 тис. нових паркувальних місць. А загальну їх кількість у середньостроковій перспективі мають намір збільшити з нинішніх 25 тис. до 125 тис.

При цьому київська влада збирається акцентувати зусилля на перехоплюючих парковках біля кінцевих станцій метро. Пріоритетними називають ірпінський, вишгородський, чернігівський, житомирський, бориспільський, одеський і дніпропетровський напрямки.

27 вересня, вступає в дію Закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів". Тепер правоохоронці можуть забирати авто на штрафмайданчик, якщо воно порушує правила дорожнього руху. Документ покликаний знищити стихійне паркування.

Зараз ви читаєте новину «У Києві оновили зміни щодо правил паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути