Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2020 13:55

У Києві анонсували будівництво дороги вартістю 85 млрд грн

Навколо Києва збудують нову Київську обхідну дорогу (КОД) загальною протяжністю майже 150 км шляху.

Проєкт будівництва магістралі планують реалізувати до 2025 року в межах національної програми "Велике будівництво". Його презентували напередодні в Офісі президента.

Загальна вартість КОДу становить 85 млрд грн. План передбачає будівництво дороги так званим напівкільцем.

Автор: Укравтодор
  Будівництво нової магістралі планують завершити до 2025 року
Будівництво нової магістралі планують завершити до 2025 року

Вона матиме шість ділянок та сполучить траси М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам'янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків та М-01 Київ – Чернігів. Також зведуть міст із підходами протяжністю понад 25 км через Дніпро.

"Нині Києвом проїжджає понад 600 тис. автомобілів на добу, 40% з яких — транзитом. Через столицю вони рухаються в різні частини України. Наявний обхід по недобудованій Кільцевій дорозі має вигляд звичайної міської вулиці, оточеної спальними районами. А тому щодня цією дорогою їздять ще й десятки тисяч легкових автомобілів і громадський транспорт. Через це Кільцева дорога постійно руйнується, у повітря потрапляє багато шкідливих викидів, а навколишні райони зазнають великого шумового впливу", - зазначила пресслужба Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві встановили "розумні" вбиральні

Оскільки водії часто використовують Київ як транспортний коридор для подорожей між різними куточками держави, КОД допоможе заощадити їм час поїздки на 40-60 хв.

Нова магістраль поєднає між собою найбільші міста Київщини - Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль та Бровари. Крім того, водіям не доведеться їхати на лівий берег столиці з правого через центр міста.

У Києві, на Деміївській площі, поблизу фабрики Roshen, відкрили громадський простір із фонтанами та світловим шоу. Концепцію простору розробила французька агенція In Situ, адаптувало його столичне архітектурне бюро AER.

Зараз ви читаєте новину «У Києві анонсували будівництво дороги вартістю 85 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути