Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 17:10

У ботсаду всохли кілька магнолій

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Всохла через брак води магнолія у ботсаду ім. Фоміна на бульварі Тараса Шевченка. Вона стоїть неподалік центрального входу
Всохла через брак води магнолія у ботсаду ім. Фоміна на бульварі Тараса Шевченка. Вона стоїть неподалік центрального входу

Керівництво Ботанічного саду ім. Фоміна на бульварі Шевченка заявило, що через відключення води всохли 20% рослин.

Минулими вихідними ботсадові відключали воду майже на дві доби. Аби поміняти засувку, водогін перекрили 3 серпня о десятій ранку, а завершили роботи 5 серпня о 6.00. Тоді й подали воду.

— 20 відсотків квітів у пішохідній частині саду посохли. Вони потребували щоденного поливу. Деякі треба підливати двічі на день. Посохлі квіти ми одразу ж вирвали, а на їх місці висадили нові, — розповіли "ГПУ" у приймальні директора Ботсаду ім. Фоміна.

Працівники закладу кажуть, що через дії водоканалу здебільшого знищено цьогорічні й минулорічні квіти — гортензії, рододендрони, магнолії, кленки.

Сад надсилав водоканалу лист із проханням відремонтувати водогін ще 26 травня 2008-го. Володимир Дараган, 49 років, директор департаменту Київводоканалу говорить, що підприємство не одразу взялося за ремонт, бо спершу треба було ліквідувати неполадки водогонів у житлових будинках, дитсадках і школах. Про це повідомили керівництву ботсаду. Вони могли знайти іншого підрядника.

Хто підрахував кількість посохлих квітів уже на другий день після ремонту, в ботанічному саду не розголошують. Кажуть, що всю інформацію має заступник директора Лариса Біянова. Але вона двічі відмовлялася зустрітися з кореспондентами "ГПУ".

У закладі підтверджують: у них справді всохли кілька дерев магнолії та кущі рододендрона. Але сталося так не через відсутність води на початку серпня. Працівник, який  не називає себе, бо боїться, що його виженуть із роботи, розповідає, що доброго напору води в ботсаду не було ще з травня. У цьому насамперед винне керівництво університету, якому належить заклад. Воно не перераховувало грошей за роботу водоканалу. А ті не квапилися щось робити.

— У саду точно всохли 15 кущів рододендронів і кілька п"яти- і десятирічних дерев магнолії. Але посохли вони зовсім не через 3 серпня. Доба чи дві без води для наших рослин — термін не критичний. Магнолії та рододендрони знищено, бо вологи їм не вистачало протягом усього літа. А скільки саме всохло рослин, ніхто й не знає точно. Та ніхто й не рахував їх, це складно зробити, — каже працівник.

У ботсаду стверджують, що водоканал не повідомляв їх про відключення 3-го і 4 серпня.

Володимир Дараган заперечує:

— Звісно ж, попереджали, що води не буде з 3-го по 5 серпня. Це вони такі хазяї. Мали б забезпечити полив своїх рослин. Ботсад має два водогони. Один іде з бульвару Шевченка, а другий — від вулиці Вєтрова. Чого в них склалася така ситуація, не розумію.

Зараз ви читаєте новину «У ботсаду всохли кілька магнолій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути