четвер, 04 грудня 2008 12:00

У Борисполі з"ясували, хто краде багаж пасажирів

Багаж в аеропорту Бориспіль крадуть вантажники у багажних відсіках літаків. Це визнало керівництво аеропорту.

Мовляв, до літака не прикріпиш відеокамеру – тому простежити за діями людини неможливо. За останні три місяці порушено вже 15 кримінальних справ за фактом крадіжок із валіз. Пропадало в основному золото та фотоапарати, інша портативна техніка. Але як вантажники проносили вкрадене через пункт контролю, невідомо.

"Цим людям дозволено мати при собі тільки 50 грн., пачку цигарок та перепустку. Заборонені мобільні телефони та колючі-ріжучі предмети, якими можна розрізати захисну плівку. При виході кожного працівника перевіряють за допомогою спец приладів. Тому винести щось практично нереально", - розповів заступник Гендиректора аеропорту з виробництва Сергій Гомболевський.

При цьому керівництво компанії визнає, що на території аеропорту може діяти організована група – одна людина на контролі авіа безпеки повідомляє вантажнику про наявність у багажі цінних речей, а на КПП спільники пропустять свого і "не помітять" скарбу.

"Ці люди – професіонали з гарними мануальними здібностями. Тільки доторкнувшись до сумки, вони можуть визначити, що у ній лежить", - розповів Борис Шахсуваров. В основному вони цікавляться валізами, які летять трансфером. І найчастіше оббирають багажі, які прилетіли на рейсах з Москви, Стамбулу та Тель-Авіву.

"Останнім часом ми посилили систему контролю. До складу служби внутрішньої безпеки включено працівників правоохоронних органів, і це дало позитивний ефект", - повідомив ген директор аеропорту Борис Шахсуваров.

У кожному приміщенні знаходиться по кілька камер спостережень. Але, при уважному огляді можна побачити, що є мертві зони, які камери не можуть охопити. Саме там можуть ховатися злочинці.

Скандал, пов"язаний з крадіжками у пасажирів в аеропорту, триває кілька років: пасажири постійно виявляють нестачу речей, а керівництво аеропорту ніяк не може виявити злодіїв", повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Борисполі з"ясували, хто краде багаж пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути