Ексклюзиви
середа, 30 квітня 2008 07:07

Тренерам заборонили вмикати електрику

  Дівчата з середньої групи гімнастичної школи в ”Авангарді” виконують вправи. Під вечір робити ці вправи у темній залі заборонено — спортсменки можуть травмуватися
Дівчата з середньої групи гімнастичної школи в ”Авангарді” виконують вправи. Під вечір робити ці вправи у темній залі заборонено — спортсменки можуть травмуватися

"Проходьте обережно, не зачепіться за лавку, — застерігає Валерій Дерецький, 61 рік, старший тренер гімнастичної школи у спорткомплексі "Авангард", що на вул. Мельникова, 48. — Бачите, на дворі сонячно, а в роздягальнях все одно темно.

Місяць тому адміністрація "Авангарду" заборонила вмикати електрику в тренувальних залах чотирьом спортивним школам на своїй території. Усі вони належать до спортивно-фізкультурної спільноти "Україна". Дійшло до того, що в хмарну погоду тренери відпускають дітей із занять. Переживають, аби ті не поранилися. Вікна в приміщенні вузькі, розташовані попід стелею. До зали потрапляє мало світла.

— У роздягальнях і туалетах електрику вмикаємо, що називається, на свій страх і ризик. Аби діти не впали. Вікон у роздягальнях нема, з вулиці не видно, коли там горить. Якщо увімкнемо в залі, то прибігають, кричать, погрожують нас вигнати, — додає тренер.

В адміністрації спорткомплексу зауважують, що школа гімнастики з грудня 2007-го не платить за оренду.

— Ми розраховуємося за електрику, яку вони споживають. Директор стадіону попереджав, аби займалися до 19.00 і не пізніше, якщо не платять, — зазначає Ірина Войкіна, 55 років, адміністратор "Авангарду". Раніше заняття в гімнастичній школі тривали з 15.00 до 21.00.

Четвертий місяць тренери 18 міських дитячих спортивних шкіл олімпійського резерву не отримують зарплати. За оренду власникам залів теж не виплачують. Діти зі шкіл, які належать  спортивно-фізкультурній спільноті "Україна", тренуються на майданчиках міських профспілок. Фінансує їх Держфонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Там кажуть, що рахунки "України" заарештували за нецільове використання. За рік спільнота витратила 350 тис. грн.

— Нецільове призначення? Особисто я минулого року кошти витрачав на те, аби відправити трьох підлітків на змагання. Купував школі спортінвентар — усе це не передбачене інструкцією фонду. Але гроші ми повернули з членських внесків, — пояснює "ГПУ" Георгій Спітковський, 56 років, директор школи спортивної гімнастики. — У нас є лікар, але грошей на медикаменти не передбачено. Це нормально?

За словами Валерія Дерецького, тенісна школа "України" звернулася до прокуратури. Вимагає, аби фонд відновив фінансування. Так само вчинять школи гімнастики, баскетболу й хокею. Із 1 січня усі спортивні заклади стали юридичними особами.

— Думаю, хтось хоче комерціалізувати таким чином дитячий спорт і перевести дітей на місячний абонемент — 100–150 гривень. Одного не розумію: розвісили передвиборні плакати Черновецького — "Відкриємо спортивні школи!". Спершу виганяють дітлахів зі стадіону. А потім виловлюють на вулиці, аби спортом займалися, — дивується тренер.

Зараз ви читаєте новину «Тренерам заборонили вмикати електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути