вівторок, 22 грудня 2020 17:06

Тисячі підприємців "Податкового майдану" підуть на концерт "95 кварталу"
7

У вівторок, 22 грудня, у центрі Києва на майдані Незалежності триває багатотисячна акція підприємців "Податковий майдан", що розпочалася 15 грудня.

Вимагають, зокрема, скасувати заборони на підприємницьку діяльність під час жорсткого карантину з 8 по 24 січня 2021 року, пише Big Kyiv.

Фото: Big Kyiv

За їх словами, президент Володимир Зеленський утворив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва, але від руху "SaveФОП!" нікого не включили. Вимагають це виправити.

Мітингарі планують піти до будівлі Офіса президента. Крім того, вони збираються до Палацу спорту, де сьогодні запланований концерт студії "Квартал-95".

"Звертатимемося до друзів та колег Зеленського, щоб вони вжили заходів", - сказав лідер руху "SaveФОП!" та організатор акції Сергій Доротич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова розробила законопроєкт на допомогу ФОПам

Патрульна поліція міста попередила, що у зв'язку із проведенням акції на деяких вулицях столиці тимчасово обмежать рух транспорту.

Запланований маршрут: майдан Незалежності - вул. Хрещатик - Бессарабська площа - вул. Круглоуніверситетська - вул. Лютеранська - вул. Шовковична - вул. Михайла Грушевського - Європейська площа - майдан Незалежності.

Чергова акція "SaveФОП!" триває 8 днів. Дотриматися мирного формату демонстрації 15 грудня не вдалося. Поліція почала перешкоджати встановленню наметового містечка мітингарями. Між учасниками акції та правоохоронцями сталися сутички із застосуванням сльозогінного газу та світлошумових гранат. У результаті постраждали близько 40 поліцейських.

16 та 17 грудня акція підприємців на Майдані продовжилася, але кількість мітингарів зменшилася. Заворушень не було.

18 грудня у центрі Києва ФОПи розгорнули польову кухню.

Серед вимог підприємців - скасувати карантинні обмеження для малого і макробізнесу, обов'язковий перехід на касові апарати з наступного року, прийняти законопроєкт про додаткові пільги.

Відтермінування Верховною Радою обов'язкового використання касових апаратів дрібними компаніями та підприємцями до 1 січня 2022 року не зупинило протести.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі підприємців "Податкового майдану" підуть на концерт "95 кварталу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути