вівторок, 13 серпня 2019 13:34

Судитимуть анестезіолога, який ледь не вбив пацієнтку

Судитимуть анестезіолога, який ледь не вбив пацієнтку
Будуть судити лікаря, який ледь не убив пацієнтку. Фото із відкритих джерел.

Лікар-анестезіолог із Центрального госпіталю МВС України постане перед судом через халатність і злісну зневагу до посадових інструкцій. Вони стали передумовою важкої хвороби пацієнтки.

55-річний підозрюваний, працюючи на посаді лікаря-анестезіолога відділення анестезіології та інтенсивної терапії Центрального госпіталю МВС України, 20 листопада 2018-го під час проведення планової операції зробив помилку, ввівши пацієнтці наркоз не в трахею, а в стравохід, повідомляє прокуратура Києва у Facebook.

Це стало причиною розвитку у хворої гіпоксичного стану з наступним ураженням центральної нервової системи. Пацієнтка впала в тривалу кому.

"Таким чином лікар-анестезіолог звинувачується у неналежному виконанні своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, тобто в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Олена Бондаренко, 53 роки, перебуваєв комі вже 9 місяців. Родичі жінки досі не розуміють, як анестезіолог із багаторічним стажем міг допустити настільки грубу помилку. Сам лікар визнавати провину категорично відмовляється, передають "Факти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із річки під Києвом виловили понівечений труп

"Це повинна була бути звичайна планова операція, - розповів брат Олени Бондаренко Артем. - Перед хірургічним втручанням сестра здала всі необхідні аналізи, їй зробили кардіограму, яка показала, що все в порядку. Ми всі, як і Олена, були впевнені, що все пройде нормально, тому сестра лягла до лікарні сама. Домовилися, що, як тільки її переведуть із реанімації в звичайну палату, вона зателефонує. У вівторок, 20 листопада, Олену прооперували. На зв'язок вона не виходила. Нікому з рідних не зателефонували ні лікарі, ні вона сама.
Про те, що під час операції Олена ледь не померла, а тепер перебуває в комі, ми дізналися тільки наступного дня, коли наша літня матір приїхала до лікарні, щоб привезти Олені халат. Матір була впевнена, що Олена вже в звичайній палаті. А виявилося - у реанімації у важкому стані".

Перші 2 місяці Олена Бондаренко перебувала в реанімації того ж Центрального госпіталю МВС. Потім її на приватному літаку перевезли у Францію. Адміністрація госпіталю повідомила про те, що трапилося, до правоохоронних органів.

Сам анестезіолог під час досудового слідства заперечував свою провину, стверджуючи, що все зробив правильно. Експертиза показала зворотнє. Після інциденту анестезіолога звільнили з лікарні. Зараз він офіційно ніде непрацевлаштований.

6 серпня мало відбутися перше підготовче засідання за цією справою. Але не прийшли ні анестезіолог, ні прокурор. Засідання перенесли на 10 жовтня. Через це, вважає Артем Бондаренко, суд не може застосувати до анестезіолога запобіжний захід.

У Дніпрі вкоротив собі віку 41-річний співробітник відділення поліції Дніпровського аеропорту. Подія сталася під час несення служби. Поліцейський зачинився у кімнаті відпочинку та вистрелив у голову з табельного пістолета.

Зараз ви читаєте новину «Судитимуть анестезіолога, який ледь не вбив пацієнтку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути