вівторок, 07 листопада 2017 12:04

Смажені яйця та портрет Путіна - всі інциденти, пов'язані з Вічним вогнем

Автор: еспресо
  Вічний вогонь залили бетоном
Вічний вогонь залили бетоном

У ніч проти 7 листопада в Києві вандали залили цементом Вічний вогонь біля Могили невідомого солдата. Біля нього невідомі залишили ще вісім відер.

Вогонь розчистили за кілька годин. Відра забрали поліцейські як доказ хуліганства.

Gazeta.ua зібрала всі випадки, пов'язані з Вічнем вогнем у столиці.

Вічний вогонь - частина меморіалу на могилі Невідомого солдата, розташований в Парку Вічної Слави в Печерському районі міста Києва. У композицію також входять обеліск та Алея полеглих героїв, де розташовані 34 могили воїнів, що загинули в роки Другої світової війни. Відкритий 6 листопада 1957 року.

Смажена яєшня

16 грудня 2010 року активістка "братства святого Луки" Ганна Сінькова смажила на вогні сосиски та яєшню. Принесла сковорідку та поставила на вогонь. За цим спостерігали двоє працівників міліції, які не припинили дії молодих людей. Зробили їм лише зауваження. Ролик розмістили в мережі.

Дівчину тримали в Лук'янівському СІЗО - з 29 березня по 30 червня 2011року. Свої дії вона пояснила протестом проти недоцільного використання природного газу та ігнорування владою проблем ветеранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сінькова про СІЗО: "Ті жахи, які я там побачила, собі навіть уявити не могла"

4 жовтня 2012 року Печерський райсуд Києва дав їй 3 роки умовно.

Смажена яєшня №2

6 січня 2014 року Печерський районний суд Києва засудив активістів партії "Свобода" Олександра Лазаренка, Кирила Бабенцова і активіста громадської організації "Чорний комітет" Богдана Тицького, які посмажили яєчню на Вічному вогні. Дав усім по три роки умовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вічному вогні підсмажили три яєчні

Активісти смажили яєшню 20 червня 2011 року. Відео свого вчинку вони оприлюднили в інтернеті. Таким чином активісти висловили підтримку студентці Ганні Сіньковій, заарештованій за аналогічний вчинок.

"Арт-група "Яйце" імені Корнєєва і Нестеренка (прокурор і суддя Ганни Сінькової - Gazeta.ua) влаштувала акцію на підтримку Ганни Сінькової", - заявили вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почули якийсь шум від Вічного вогню, вирішили зазирнути, а там - концерт"

Путін та діра

7 травня 2016 року двоє учасників символічної акції накрили Вічний вогонь п'ятиметровим плакатом із зображенням президента Росії Володимира Путіна. Відповідне відео у Facebook оприлюднив користувач Мaksim Donotdrinkbeer. У плакаті є отвір на місці рота, через який горить полум'я Вічного вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "накрив" Вічний вогонь у Києві

Плакат забрали комуністи, які прийшли на святкування 9 травня.

Вкрали деталі

4 квітня 2014 року невідомі викрали кілька бронзових деталей Вічного вогню.

Автор: Андрій Жигайло
  Як виглядає Вічний вогонь в парку слави
Як виглядає Вічний вогонь в парку слави
Автор: МВС
  Як після крадіжки виглядав Вічний вогонь
Як після крадіжки виглядав Вічний вогонь

В соціальних мережах і українських ЗМІ з'явилися фотографії Вічного вогню в Парку Вічної Слави, на яких відсутні бронзові декоративні ґрати, що обрамляють джерело полум'я і приховують конструктивні деталі меморіалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки коштує газ для Вічного вогню

Шашлик на дерев'яних палицях смажили п'ятеро 25-річних нетверезих чоловіків на Вічному вогні. 29 лютого їх затримали поліцейські біля пам'ятника невідомому матросу в Одесі. Правоохоронці склали протокол за хуліганство. Чоловікам загрожує до 8 тис. грн штрафу. Переписали їхні дані, взяли свідчення і відпустили. Вічний вогонь — це не могила, де похоронена реальна людина. Тому ніякої кримінальної відповідальності не понесуть.

Зараз ви читаєте новину «Смажені яйця та портрет Путіна - всі інциденти, пов'язані з Вічним вогнем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути