понеділок, 19 червня 2017 09:18

"Ситуація із гарячою водою в Києві не розсмокчеться" - Кучеренко

"Ситуація із гарячою водою в Києві не розсмокчеться" - Кучеренко
Олексій Кучеренко, колишній міністр житлово-комунального господарства. Фото: "Деловая столица"

Відімкнення 5 районів столиці від гарячої води - це політика. Київенерго хоче продовжувати угоду з містом. Київ сам не знає, що робити з мережами. А Нафтогаз шантажує одних та інших. Але веде хитру гру - ТЕЦ-6 відключив від газу, а ТЕЦ-5 (обслуговує зокрема Печерський район, урядовий квартал. - Gazeta.ua) - ні.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив Олексій Кучеренко, колишній міністр житлово-комунального господарства.

За його словами, городяни мають невеликі борги за гарячу воду. Тож у цій ситуації несправедливо страждають ті, хто платить.

"КМДА зіпсувала стосунки з Київенерго. Все робила неправильно. У столичній владі один заступник міського голови опікується будинками, пляжами та електрикою. Проблему запустили. Мер Віталій Кличко від цього далекий. Він вирішив, що воно само розсмокчеться".

Столична влада має намір припинити договір із Київенерго, укладений до кінця 2017-го. І повернути управління тепломережами місту.

"Вони розповідають, що знайдуть іншу компанію. Нікого вони не знайдуть. Для цього три роки тому потрібно було робити аудит і розробляти умови, проводити конкурси. Команда Кличка фахово не готова для вирішення таких складних проблем", - вважає експерт.

Він прогнозує, що Київенерго продовжить співпрацювати зі столицею, можливо, за тимчасовою угодою.

"Але вона не буде довгострокова. Тож не буде й інвестицій, ситуація в галузі погіршуватиметься", - каже Олексій Кучеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київенерго опублікувало топ-10 боржників за теплоенергію

Без гарячої води залишилися понад мільйон киян, за приблизними підрахунками. У Київенерго заявляють, що така ситуація може тривати до осені.
Нафтогаз припинив газопостачання на ТЕЦ-6 30 травня. Київенерго винне газовикам 370 млн грн. Водночас - 108 млн грн місто заборгувало перед Київенерго за субсидії та пільги.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація із гарячою водою в Києві не розсмокчеться" - Кучеренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути