Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 17:56

СБУ пояснила, для чого блукала поверхами будинку Кличка і дзвонила в його двері

СБУ пояснила, для чого блукала поверхами будинку Кличка і дзвонила в його двері
СБУ стверджує, що обшуки у будинку, де мешкає Кличко, не мають до нього відношення. Фото: скріншот з відео

Служба безпеки України заявила, що її працівники дзвонили у двері квартири мера Києва Віталія Кличка та у двері його сусідів, щоб отримати інформацію про фігурантів провадження щодо контрабанди паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомила пресслужба СБУ, пише "Українська правда".

"На оприлюднених Віталієм Кличком відео чітко видно, що в його двері, як і у двері інших сусідів, які не є фігурантами провадження, ніхто не вривався. Двоє працівників СБУ в цивільному подзвонили у двері та, не дочекавшись відповіді, пішли до інших сусідів. СБУ діє суто в межах та в спосіб, визначений законом. Ми захищаємо Україну і розраховуємо на підтримання добропорядних громадян", - наголосили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилося відео "штурму" будинку Кличка

У відомстві додали, що 18 травня СБУ провела низку одночасних обшуків одразу в декількох регіонах України. Усі вони - у рамках кримінального провадження щодо контрабанди в нашу країну паливно-мастильних матеріалів. Одне з офісних приміщень, у якому "розмістилися" злочинці, і де проводила обшуки СБУ, було в тому ж будинку, де мешкає Кличко.

Спецслужбовці пояснили: щоб установити всі обставини діяльності злочинців, працівники СБУ, зокрема, шукали адміністратора камер відеонагляду назовні й ксередині будинку.

Обшуки в будинку на вул. Богдана Хмельницького в Києві, де мешкає мер міста Віталій Кличко, відбулися вранці 18 травня. Силовики та слідчі СБУ з'явилися там, коли мер був на пробіжці. У ЗМІ почала з'являтися інформація, що з обшуками прийшли саме до нього. СБУ цю інформацію спростувала, зазначивши, що обшуки проводили "в межах кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів". Мета цих обшуків - викрити мережу ділків, які нелегально імпортували в Україну великі партії пального з Республіки Білорусь та РФ на понад 100 млн грн. За адресою, де "працювали" сусіди Кличка, вилучили, зокрема, документацію й техніку, що підтверджують протиправну діяльність.

Зараз ви читаєте новину «СБУ пояснила, для чого блукала поверхами будинку Кличка і дзвонила в його двері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути