середа, 22 червня 2011 12:39

СБУ через Інтерпол шукає ще одну фігурантку "молодої команди" Черновецького

СБУ через Інтерпол шукає ще одну фігурантку "молодої команди" Черновецького

СБУ розслідує кримінальну справу по обвинуваченню екс-начальниці Головного управління економіки та інвестицій КМДА у розтраті коштів комунального підприємства Київреклама. 19 квітня 2011 екс-чиновник була оголошена в міжнародний розшук.

Як повідомили в СБУ, досудове слідство встановило, що у квітні 2010 року директор комунального підприємства за попередньою змовою із начальником ГУ економіки та інвестицій КМДА, зловживаючи службовим становищем, здійснила розтрату коштів підприємства на суму 2 млн 464 тис. грн.

1 лютого 2011 Управлінням СБУ у Києві проти цих осіб було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Досудове слідство проти колишнього директора КП Київреклама на даний час завершене і направлене до суду.

Як повідомляє LB.ua із посиланням на власні джерела, розшукувана - Марина Погібко, що була раніше членом "молодої команди" мера Києва Леоніда Черновецького.

За даними видання, Погібко просить надати їй політичний притулок у Великобританії.

Так, згідно з першою версією, екс-чиновник разом з адвокатом (Джо Герсон - LB.ua) добровільно з'явилася у міграційну службу з тим, щоб попросити про політпритулок.

Згідно із другою - Погібко затримав Інтерпол, по лінії якого вона значиться як розшукувана, що стало причиною її вимушеного звернення.

Раніше Погібко очолювала Управління економіки КМДА. Після зміни влади в українській столиці - виїхала за межі країни. До того, як прийти до КМДА, Погібко працювала віце-президентом АКБ Правекс-банк.

Водночас у Генеральній прокуратурі зазначили, що поки що не володіють інформацією про затримання або арешт цієї посадової особи. Але запевнили, що у випадку, якщо Інтерпол звернеться в Генпрокуратуру з цього приводу, то буде піднято питання про екстрадицію.

У свою чергу в МВС України зазначили, що Інтерпол перевіряє цю інформацію, але підтвердження поки що немає.

Нагадаємо, що 20 червня, в Україну з Німеччини був екстрадований голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Олексій Євлах (блок Леоніда Черновецького).

Депутату інкримінується ч.2 ст.366 КК (підробка документів), яка призвела до збитків на суму 10 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «СБУ через Інтерпол шукає ще одну фігурантку "молодої команди" Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути