вівторок, 01 жовтня 2024 09:34

Пилова буря у Києві: скільки утримається погіршення якості повітря

У Києві сьогодні та завтра очікується погіршення якості повітря.

Причиною погіршення повітря у столиці 1 та 2 жовтня стало потрапляння пилу з району Каспію, інформує Міністерство охорони здоров'я з посиланням на Укргідрометцентр.

"Ситуація утримається попередньо до п'ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз на 1 жовтня: якою буде погода на Покрову

У МОЗ нагадали, що робити, коли повітря забруднене:

- закрити вікна;

- обмежити перебування на вулиці, а якщо є необхідність вийти, то користуватись респіратором або захисною маскою;

- пити багато води;

- проводити вологе прибирання в домі;

- якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

 

30 вересня в Каспійській низовині спостерігається пилова буря, що призвела до високого рівня запилення повітря. Вітер, що дме з південного сходу, переносить дрібні частинки пилу з Каспію в Україну, піднімаючи їх у верхні шари атмосфери. В Україні вже зафіксували високе запилення повітря.

Ситуація утримається попередньо до п'ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний. Втім для Київщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Пилова буря у Києві: скільки утримається погіршення якості повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі