Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2018 13:16

"Приїхали за цукерками і просто сплять": у поліції пояснили свою бездіяльність під час нашестя ромів у Києві

Поліція відреагувала на скарги киян щодо навали ромів на центральному залізничному вокзалі. Виявилося, що люди не скаржилися на них у поліцію.

Про це заявив командир батальйону Патрульній поліції України Євген Зборовський у Facebook.

Сьогодні зранку він відправив три екіпажі патрульної поліції на вокзал.

"Напоготові було ще 4 посилених патруля тактико-оперативного реагування, щоб всіх хуліганів пакувати і затримувати, але, як виявилося дуже скоро, нічия допомога не знадобилася. Позавчора вночі відпрацювали традиційно з 5-ї до 8-ї ранку парковку перед входом на Центральний вокзал п'ять автопатрулів та я зокрема, і жоден громадянин не підійшов і не вказав, що відбуваються протиправні дії на вокзалі", - написав Зборовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роми з палицями напали на вагітну жінку з дитиною

Автор: Євген Зборовський
  Табір ромів спить на Південному вокзалі
Табір ромів спить на Південному вокзалі

Громадяни жодного разу не зверталися в поліцію через порушення закону ромами. Не скаржився на них і обслуговуючий персонал вокзалу.

"Приїжджаю особисто на вокзал, рухаємося до залів очікування, по дорозі бачу компанію з семи людей обслуговуючого персоналу вокзалу, підходимо до них, питаю, чи є проблеми з ромами. Абсолютно спокійно відповідають, що ніяких проблем немає, випадків, щоб до когось чіплялися або грабували не чули, всі як завжди на "гробки" приїхали-поїхали", - розповів поліцейський.

Він особисто спілкувався з одним із ромів. Той запевнив, що вони приїхали в столицю по цукерки і чекають свого поїзда, і показав пачку квитків до Мукачева.

Автор: Євген Зборовський
  Один із ромів Михайло показує квитки на поїзд до Мукачева на 18:00 18 квітня
Один із ромів Михайло показує квитки на поїзд до Мукачева на 18:00 18 квітня

"Роми приїхали до Києва за цукерками. Так, приїхали через півкраїни на гробки до Києва, щоб нагребти повні мішки цукерок, які ви для чогось залишаєте на кладовищах як своєрідне запрошення. Так, роми часто не найвихованіші і найкультурніші представники нашого багатонаціонального суспільства і часто поводяться дуже нахабно, але за останні дні ніякого підвищення кількості крадіжок на вокзалі не зафіксовано", - зауважив правоохоронець.

Патрульні не притягуватимуть до відповідальності особу без паспорта і без доказів провини, наголосив Зборовський.

У Києві на Троєщині і Дарниці в лісі розташовані кілька ромських таборів. І правопорушення можуть чинити саме вони, а не роми з вокзалу, додав він.

"Громадяни бажають, щоб поліція "навела порядок", але взяти і зробити щось з групою ромів, яка просто спить на вокзалі, ми не можемо", - підкреслив Зборовський.

Автор: Євген Зборовський
  Табір ромів спить на Центральному вокзалі
Табір ромів спить на Центральному вокзалі

Раніше кияни скаржилися на ромський табір на Центральному залізничному вокзалі. Також обурювалися їхньою поведінкою в метро. Без жетонів і карток ті пробігали через турнікети на станції метро Вокзальна, проте працівники метрополітену не звертали на це уваги.

Зараз ви читаєте новину «"Приїхали за цукерками і просто сплять": у поліції пояснили свою бездіяльність під час нашестя ромів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути