середа, 05 квітня 2017 11:24

Приміські перевізники побилися з поліцейськими й погрожують спалити автобус у центрі столиці
5

Приміські перевізники пікетують Київську обладміністраціюПриміські перевізники пікетують Київську обладміністрацію
Фото: Альона Вершиніна
Приміські перевізники пікетують Київську обладміністраціюПриміські перевізники пікетують Київську обладміністрацію
Приміські перевізники пікетують Київську обладміністрацію
Приміські перевізники пікетують Київську обладміністрацію
Приміські перевізники пікетують Київську обладміністрацію

Півтори сотні водіїв і власників приміських маршрутів зранку пікетують Київську обласну адміністрацію. Поставили намети й погрожують спалити автобус у центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Біля будівлі ОДА припаркували 147 маршруток.

Перевізники Київщини вимагають відшкодовувати перевезення пільговиків. Також боротися з нелегальними перевізниками і розподіляти маршрути на конкурсній основі. Поліція намагалася перешкодити встановленню наметів. Відбулася невелика штовханина з пікетувальниками. Конструкції вже ж встановили.

"Ми вимагаємо прозорості в розподілі маршрутів між водіями. Позбавляють роботи тих, хто пропрацював близько 20 років. А віддають місця не зрозуміло кому. З нами не укладають договорів щодо перевезення пасажирів пільгових категорій. За це відповідальні заступник глави ОДА Олександр Савченко та в. о. начальника управління інфраструктури Київської ОДА Олег Манушевич. Вимагаємо їхньої відставки", - сказав представник асоціації "Перевізни Київщини" Віталій Ареф'єв.

"У нас забирають маршрути. Нас не попереджають про конкурси на розподілення маршрутів або зовсім не проводять. На наші маршрути виїжджають інші автобуси нелегальних перевізників з дешевшим проїздом. Конкуренція між підприємцями має бути, але чесна", - розповів Юрій, водій маршрутки №316, яка курсує з Борисполя до столичної станції метро Лівобережна.

Якщо чиновники обладміністрації не зреагують, протестувальники звернуться до президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян готують до подорожчання проїзду в громадському транспорті

Торік восени у приміських маршрутках підняли ціну на проїзд у середньому на 5 грн. Але сервіс та якість перевезень не змінилася. Жителі передмістя протестували проти подорожчання, перекривали трасу. Але ціни не знизили. Після цього облдержадміністрація ініціювала створення транспортного підприємства, яке зможе конкурувати з приватними перевізниками за вартістю проїзду та комфортабельністю.

Зараз ви читаєте новину «Приміські перевізники побилися з поліцейськими й погрожують спалити автобус у центрі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути