Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 19:15

Правда виплила на іншому континенті: сурогатна мати обдурила "замовників"

Прокуратура Києва повідомила про підозру 30-річній жінці у вчиненні злочину. Під прикриттям сурогатного материнства вона продала подружжю з КНР власну дитину.

Про це відзвітувала пресслужба столичної прокуратури.

"До одного зі столичних медичних центрів, що надає послуги у сфері репродуктивної медицини, звернулось подружжя з КНР для участі у програмі сурогатного материнства. Подружжя та підозрювана уклали договір. Згідно з договором, сурогатна мати за компенсацію у сумі близько 400 тис. грн погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя", - йдеться у повідомленні.

Автор: pixabay.com
  Обманом підозрювана отримала близько 400 тис. грн компенсації
Обманом підозрювана отримала близько 400 тис. грн компенсації

Натомість проведені працівниками медичного центру неодноразові процедури запліднення не призвели до вагітності сурогатної матері.

"Прагнучи отримати від подружжя компенсацію, підозрювана вступила у статеві зносини зі своїм співмешканцем та завагітніла від нього. Протягом усього часу вагітності підозрювана та працівники медичного центру приховували від іноземців інформацію, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли у довідку неправдиву інформацію щодо їх генетичної спорідненості з немовлям", - додали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Супермаркет із торгівлі новонародженими": хто організував продаж немовлят за кордон

Бувши упевненими, що саме вони є батьками дитини, подружжя виплатило сурогатній матері близько 400 тис. грн компенсації.

"Потерпілі викрили обман лише при проведенні дослідження на генетичну спорідненість з новонародженою дитиною при оформленні її громадянства КНР", - зазначили в повідомленні.

Наразі триває досудове слідство. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності працівників медичного центру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортсменка відверто поділилась своєю історією сурогатного материнства

В Україні перебували 46 дітей, яких народили сурогатні матері для іноземців. Їх тримала у готелі київська клініка. У соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширели відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, які очікували батьків.

Зараз ви читаєте новину «Правда виплила на іншому континенті: сурогатна мати обдурила "замовників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути