понеділок, 17 січня 2022 09:06

Порошенко прилетів в Україну: що відбувається в аеропорту - онлайн
4

П'ятий президент України Петро Порошенко прилетів в Україну з Варшави в міжнародний аеропорт "Київ". Його зустрічають сотні людей, які очікують на звернення лідера "Європейської солідарності" до прихильників.

У залі прильотів на Петра Порошенка очікують десятки журналістів
Фото: Дмитро АНОХІН
У залі прильотів на Петра Порошенка очікують десятки журналістів
У залі прильотів на Петра Порошенка очікують десятки журналістів
Петра Порошенка біля аеропорту зустрічають сотні людей

Петра Порошенка не пропускали із зони паспортного контролю до залу прильотів. П'ятий президент стверджував, що в нього забрали паспорт і не пускають в Україну, повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

"Мене не допускають на територію України. Без пояснення причин. Це провокація, яка підбурює до масових акцій. Закликаємо прикордонників не виконувати злочинних наказів і забезпечити мені доступ на територію України. Це порушення закону", - заявив Порошенко.

Зрештою, Порошенку вдалося вийти до журналістів.

"15 хвилин мене незаконно намагалися не допустити на територію України. Забрали паспорт. Пояснювали, що хочуть встановити мою особу. Мали сумніви, що я Порошенко. Розглядали сценарій недопускання мене на територію України. Так сильно вони нас бояться і дають незаконні розпорядження силовикам. Усі зусилля спрямували не на захист від агресора, а на боротьбу з опозицією, руйнацію верховенства права. Ситуацію вдалося розв'язати винятково завдяки тому, що на рейсі, яким ми летіли, була велика кількість журналістів", - заявив Порошенко.

Після спілкування із журналістами п'ятий президент вийшов до прихильників, які чекали біля аепропорту.

"Дорогі українці, побратими й посестри! Я сильно скучив за вами. Хотів, щоб ми якшайшвидше зустрілися. Мені приємно, що тут абсолютна більшість знайомих облич. Разом із вами ми робили Революцію гідності, будували армію. Це ви віддавали останнє 2014 року, щоб забезпечити військо. Разом із вами, шановні дипломати, ми забезпечили підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Це разом із вами ми забезпечили безвіз. Ми разом забезпечили протистояння інформаційній, економічній, енергетичній, військовій агресії Росії. І ми боремося разом за демократію", - сказав Порошенко.

П'ятий президент особисто подякував однопартійцям і колегам з інших партій, які прийшли до аеропорту.

Порошенко повернувся з-за кордону, де перебував із 17 грудня. Проводив зустрічі з європейськими політиками й дипломатами. З летовища п'ятий президент вирушить до Печерського райсуду Києва, де йому обиратимуть запобіжний захід.

Порошенка підозрюють у державній зраді, повідомляли наприкінці грудня торік у Державному бюро розслідувань.

"П'ятого президента України підозрюють у тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з-поміж представників найвищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій ЛНР і ДНР. У вересні-листопаді 2021 року в указаному провадженні вже повідомили про підозру ще одному із чинних народних депутатів і колишньому міністру енергетики. Їх підозрюють у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля", - заявляли у ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа проти Порошенка розколює суспільство - Бистрицький

У "Європейській солідарності" ці звинувачення назвали "фарсом", а сам Петро Порошенко у відеозверненні заявив, що команда Зеленського перетнула "червоні лінії".

Повістку про виклик у суд слідчі ДБР намагалися вручити Петру Порошенку 17 грудня. Однак він сів у автомобіль та поїхав в аеропорт, звідки вилетів із України.

20 грудня Порошенку оголосили підозру в держзраді, а за кілька днів в офісі генерального прокурора підписали клопотання про арешт п'ятого президента із можливістю внесення застави в 1 млрд грн.

31 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що якщо на засідання РНБО винесуть питання запровадження санкцій проти Порошенка, то "голосів буде більш ніж достатньо".

6 січня Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно Петра Порошенка. Суддю Віту Бортницьку, яка ухвалила це рішення – внесли до бази сайту "Миротворець".

У Європейському конгресі Українців висловили стурбованість через відкриття кримінального провадження щодо Порошенка. В державі наростає політична криза, а переслідування п'ятого президента поглибить розкол у країні, ідеться також у заяві ініціативної групи "Першого грудня".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко прилетів в Україну: що відбувається в аеропорту - онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути