середа, 12 січня 2022 19:45

Порошенко у Брюсселі зустрівся з генсеком Європейської народної партії

У ході робочої поїздки до Брюсселя лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зустрівся з Генеральним секретарем Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істурісом. Були обговорені питання зміцнення євроатлантичної солідарності з Україною через агресію Росії.

Автор: eurosolidarity.org
 

Порошенко наголосив на неприпустимості відновлення концепції сфер впливу на європейському континенті та надання Росії права вето на вільний вибір європейських держав геополітичних союзів та інтеграційних утворень. Він закликав до запровадження превентивних, а не реактивних санкцій проти російської влади за відмову від деескалації та загострення ризиків масштабного вторгнення на територію України. Ідеться зокрема про відключення Росії від фінансової системи SWIFT, заборону на будь-які операції з російськими борговими зобов'язаннями, санкцій проти наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб і членів їхніх сімей та зупинку "Північного потоку-2".

Автор: eurosolidarity.org
 

Обговорили також і питання внутрішньополітичного розвитку в Україні, зокрема у контексті зростаючої інструменталізації владою правоохоронних органів та правосуддя для боротьби з політичними опонентами.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко у Брюсселі зустрівся з генсеком Європейської народної партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути