Ексклюзиви
неділя, 18 червня 2017 19:16

Поповніть проїзний - що треба знати про подорожчання транспорту

Поповніть проїзний - що треба знати про подорожчання транспорту
Як заощадити на вартості поїздок у столичному метро. Фото: Наталія Макогон

Кияни зможуть заощадити на вартості поїздок у столичному метро після здорожчання 15 липня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба підземки.

Всі поїздки, записані на карту зі знижками до дня здорожчання, залишаться дійсними. Придбані проїзні квитки також будуть дійсні до закінчення терміну дії.

"Дата відома - 15 липня. Тарифи відомі - проект розпорядження з деталізацією на сайті КМДА. Способи оплати відомі, на чому зекономити - теж (заздалегідь поповнити картку метро і їздити по 3,5 грн). Дуже хочеться, щоб зміна тарифу пройшла без фестивалю паніки та істерики", - написала у Facebook радник начальника метрополітену Наталія Макогон.

Начальник київського метрополітену Віктор Брагінський назвав кілька причин збільшення вартості проїзду в метро. Таке рішення пов'язане з ростом тарифів на електроенергію і переведення підприємства в категорію промислових.

Крім того, керівництво метрополітену збільшило розмір мінімальної заробітної плати співробітникам до 3,2тис. грн відповідно до рішення Кабміну.

У Київському метрополітені закликають при оплаті проїзду користуватися пластиковими картами, бо жетони поступово виводять з обігу.

"По жетону планується короткий перехідний період та нетривалий період обміну на кількох станціях", - повідомили представники метрополітену.

На станціях з невеликим пасажиропотоком жетон можна придбати тільки в автоматі. Каси працюватимуть виключно з електронними засобами оплати.

До 30 червня випускники столичних шкіл можуть користуватись учнівськими для безкоштовного проїзду. Починаючи з липня їм доведеться сплачувати повну суму квитків.

"Київські школярі та батьки випускників можуть користуватися учнівськими квитками (2016\2017) для безкоштовного проїзду у метрополітені до 30 червня включно. Пільга для школярів Києва надана Київською міською радою і компенсується з бюджету столиці. Школярі інших міст оплачують проїзд на загальних підставах", - повідомила на сторінці у Facebook прес-служба столичного метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, на яких станціях метро спершу зникнуть жетони

З 15 липня Київська адміністрація планує підняти ціни на проїзд у метро до 5 грн, у наземному транспорті до 4 грн.

Зараз ви читаєте новину «Поповніть проїзний - що треба знати про подорожчання транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути