пʼятниця, 08 вересня 2017 16:08

Під Києвом активісти викрили два незаконні будівництва

Під Києвом активісти викрили два незаконні будівництва
У ДАБІ Київської області підтвердили, що будівельні роботи в селі Підгірці виконуються без дозволів. Фото: Кореспондент

Активісти звернули увагу на незаконне будівництво в селі Підгірці Київскоїй області двох житлових будинків.

Про це повідомляють на сайті організації "Стоп корупції".

Житловими будинками планують забудувати 70 гектарів землі, цільове призначення якої - сільгоспугіддя. Жителі села активно виступають проти: до ділянок, де вже почалося будівництво, не підведені комунікації, в школі та садку і так не вистачає місць, а додаткові кілька тисяч жителів, напевно, паралізують трасу у напрямку до столиці.

Відзначається, що забудовник першого об'єкта (ТОВ "Естет Прайм Буд") перекрив дорогу загального користування, щоб нікого не пустити на будмайданчик. Представник забудовника запевнив активістів і співробітників поліції, що контрольно-пропускний пункт встановлений тільки для того, щоб на територію не вивозили сміття, а будівельні роботи з 10 серпня по розпорядженню ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції) зупинені.

Те, що будівельні роботи на ділянці виконують без дозволів, активістам підтвердили в ДАБІ Київської області.

"Нам повідомили, що в Підгірцях йде незаконна забудова. У відомстві уточнили, що будівництво багатоквартирного житлового комплексу проводять без відповідного дозволу контролюючого органу. 50 паль встановлені неправомірно, відсутня виконавча документація та схема руху автотранспорту", - розповіла журналіст Анастасія Глуцька.

При цьому в ДАБІ також поінформували про помилки в проекті житлового комплексу. Виявили, що проектувальник "АВН КАПІТАЛ" не врахував того, що будівництво йде на земельних ділянках, цільове призначення яких - сільськогосподарські угіддя. Також не проведена обов'язкова проектна експертиза. Таким чином, порушені як мінімум два закони України. У зв'язку із цим ДАБІ скасувала реєстрацію на початок виконання підготовчих робіт, яку видала в квітні. Складені протоколи про правопорушення розгляне суд.

Також повідомляють, що забудовник на другому об'єкті - ParkLakeCity. За даними активістів, житловий комплекс теж будують на землі, цільове призначення якої сільське господарство. Також у забудовника відсутній дозвіл на виконання будівельних робіт. Хоча продаж квартир у житловому комплексі, на місці якого зараз тільки паркан, вже активно йде.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що в зв'язку з частими квартирними аферами в Київській області експерти у сфері нерухомості рекомендують купувати житло у надійніших столичних забудовників.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом активісти викрили два незаконні будівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути