субота, 23 лютого 2008 07:02

Олена Руденко продає екзотичних тварин

Киянка Олена Руденко, 28 років, тримає в однокімнатній квартирі на вул. Сім"ї Хохлових, 97 тварин, комах і птахів. Три коти, собака, миші, щурі, хом"яки, павук, таргани, три білки, равлик, дві ящірки, ігуана, імператорський удав і дві папужки живуть під одним дахом.

— Не роззувайтеся, я щопівгодини прибираю за тваринами, — каже господиня.

У кімнаті душно, неприємний запах. Її не провітрюють, зате кватирка на кухні постійно відчинена. Щоб тваринам було комфортно, температура не має опускатися нижче 30°С. Біля ліжка один на одному стоять три скляні тераріуми — у них живуть ігуана, ящірка та двомісячний удав. У кутку — етажерка, де мешкають павуки й таргани. Біля батареї — клітка з великою чорною парусною ящіркою, а зверху — вольєр зі щурами.

Ліворуч від клітки ящірки мешкає білка. Рептилія висуває язик у її бік, ворушить ним, але білка не реагує. Пара папуг живе ближче до світла, біля підвіконня.

— Хом"ячки не дають спати вночі, бігають по клітці, — говорить Олена.

Екзотичні тварини для неї бізнес. Жінка продає їх через Інтернет. На корм щомісяця витрачає 500 грн.

Два роки тому Олена приїхала до Києва з Горлівки Донецької області. Із чоловіком Володимиром винаймають однокімнатну квартиру за $400. Господарі помешкання не проти екзотів. Коли приходять, граються з ними.

— Сусіди теж змирилися. Спершу казали, що удав може перелізти до їхньої квартири через каналізацію, а таргани — через вентиляцію, — сміється жінка. — Потім я провела для них екскурсію, і ті заспокоїлися.

Спочатку завели щурів, потім знайомі почали дарувати рептилій. У батьків є великий будинок, одну з кімнат Олена відвела для тварин. Але заробляти на них у Горлівці не вдалося.

— Люди там незаможні, — пояснює господиня. — Це у столиці чимало таких, хто запросто може купити тварину за тисячу доларів.

Коли приїхала до Києва, перестала торгувати акваріумними рибками. Каже: для них треба великі акваріуми, які не поміщаються в її квартирі. Попит на рибок у столиці малий, а конкуренція серед продавців — велика.

Жінка запевняє, що клопоту з тваринами немає. Хоча трапляється різне. Якось ледве не загубила 2-метрового жовтого пітона.

— На ніч закривали його в шафі. Якось прокинулася вранці, а пітона немає і вікно відчинене. Злякалася, що змія переповзла до сусідів. Обшукала квартиру. А вона в цей час на батареї грілася. Не було видно — її жовтий колір зливався зі шпалерами, — згадує Руденко.

Пітона невдовзі продали за $400.

Олена найбільше любить ігуан. Каже, вони відгукуються на ім"я, їх можна вигулювати на вулиці, як собак. Але своїх тварин жінка не називає — аби не звикати до них.

Найдорожче вона продає тигренят і папуг ара — по $4–5 тис. За ігуан, кішок, собак і білок Олена просить від $200.

Зараз ви читаєте новину «Олена Руденко продає екзотичних тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути