вівторок, 22 жовтня 2013 15:17

Новий Генплан Києва не залишить у місті жодного "зеленого" клаптика

Новий Генплан Києва не залишить у місті жодного "зеленого" клаптика
Фото: gazeta.ua

Проект рішення щодо затвердження Генерального плану Києва може бути розглянутий найближчим часом. Про це під час засідання альтернативної Київради заявив Олександр Сергієнко, директор Інституту міста.

"Генеральний план міста вже підготовлений. І Київрада не сьогодні-завтра буде за нього голосувати. На сайті Головуправління й архітектури вивішений цей проект. Його робили два роки. Весь цей час ішли торги між тими, хто раніше захапав гектари землі, й тими, хто сидить у владних кабінетах і не отримав за це хабарів", - заявив Сергієнко.

Зі слів експерта, новий Генплан передбачає зростання населення столиці, в тому числі й за рахунок заробітчан з області та інших регіонів. Розширення меж Києва теж не передбачене. Зате, на його переконання, в місті мають збільшитись житлові площі з 60 млн кв м до 86 млн кв м. Тобто в півтора рази.

"Сюди просто напхають житлової забудови. У нас і так не можна ні пройти, ні проїхати, що зранку, що звечора. Якщо збільшити щільність населення, то надалі це зробити буде просто неможливо. Розробники Генплану знайшли вихід — зелені зони. За 4 роки правління Черновецького вони скоротилися з 6,6 тисяч гектарів до 3, 7 тисяч гектарів. На карті Генплану є маленькі червоні прямокутники. Це все, що може бути забудоване висотками. Будуть узаконені всі земельні роздачі Черновецького. Київ просто перетворять на трущоби", - зауважив керівник інституту міста.

Він зазначив, що в старий Генплан столиці, який ухвалений 2002 року і мав діяти до 2020-го, Київрада часів мерства Леоніда Черновецького внесла 1143 зміни.

"Це все зміни цільового призначення землі. Зелені й громадські зони перетворювались на житлові забудови. Якщо це залишити просто так. Наступна команда теж продовжуватиме дерибан Києва", - вважає Сергієнко.

Експерт наголосив, що Генплан Києва потрібно приймати разом із обласними чиновниками і депутатами, враховуючи прилеглі території.

"Не можна обнести територію столиці червоним олівцем і не виходити за контури. Адже щодня в Київ приїжджає на роботу близько 100 тисяч мешканців околиць Києва. Треба враховувати і їх. Адже вони теж повноцінні члени київської громади, податок на прибуток іде в бюджет Києва", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Новий Генплан Києва не залишить у місті жодного "зеленого" клаптика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути