Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2011 17:53

"Нове керівництво Черновецького робить усе, аби розвалити нас"
5

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Близько сотні працівників київського ВАТ "Спеціалізоване будівельно-монтажне управління", що біля метро Видубічі, страйкують четвертий місяць. Пояснюють, що нове керівництво, яке прийшло два роки тому, розкрадає майно, здає на металобрухт сучасну техніку. Працівникам не виплачують зарплату, безпідставно звільняють. Щоранку робітники вішають на паркан підприємства оголошення "Акція протесту з припинення роботи". О 17.00 його знімають, коли йдуть додому.

"Сьогодні в обід приїхали бритоголові качки. Сказали, що до нас на роботу начальниками влаштовуватись. Ми встигли ворота закрити, не пустили їх на територію. Хочуть нас захопити", - сказав Микола Тарасенко, начальник дільниці ВАТ "Спеціалізоване будівельно-монтажне управління".

ВАТ "СБМУ" близько п'ятдесяти років. Підприємство входить до холдингу "Київміськбуду". Мають близько сотні одиниць техніки. Це вантажівки, бульдозери, екскаватори, самоскиди. Працювали на всіх великих будівництвах Києва. Багато років тому будували пагорб, де встановлена споруда "Батьківщини-матері". Коли стався Чорнобиль, на базі управління було розгорнуто перший механізований загін цивільної оборони – 23 екскаватори пішли на відсипання дамби річки Прип'ять.

"Нове керівництво поставлене Черновецьким. Це його люди. Вони при ньому все і "замутили", роблять усе, аби розвалити нас. Спочатку почали продавати техніку. Потужні машини та екскаватори, які самі заводяться і їздять, здавали в металобрухт. Одного разу наші не витримали, коли знову "молода команда" почала вивозити техніку, не пустили", - розповів охоронець Олексій Шкурко.

Півроку люди не отримували зарплатню. Поскаржились до суду. В той же день їм виплатили заборгованість.

"В суді нас питають, чому ви скаржитесь, якщо вам платять. Ми пояснювали, що до цього грошей не давали. Знаю, що було в підприємства одне замовлення на 15 мільйонів. Потім на стадіоні "Олімпійському" на три мільйони отримали замовлення. А всі гроші переводять на фіктивні фірми. Ми сидимо без грошей, а керівники собі машини нові купують. Бандити", - каже Шкурко.

"У нас дві папки листів, майже сотню вже написали. В усі правоохоронні органи, Адміністрацію президента, комітет Верховної Ради. МВС "кришує" цих рейдерів. Проводили акції протесту і біля адміністрації, і біля КМДА, і біля прокуратури. Те, що затримували зарплату - не головне. Вони такі гроші через фіктивні фірми переганяли. В квітні, коли була велика заборгованість по зарплаті, вони перегнали мільйон гривень ніби як на закупівлю спецодягу. А ми не могли добитись, щоб проплатили нам мило та рукавиці для роботи", - обурюється Тарасенко.

Нове керівництво від коментарів відмовляється.

"У мене немає часу, їду вже, - сказав Андрій Савченко. Він один з представників правління. - Стільки разів розповідав вже все, що не хочу".

Зараз ви читаєте новину «"Нове керівництво Черновецького робить усе, аби розвалити нас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути