понеділок, 20 серпня 2007 07:01

Невідомий узявся забудовувати Гідропарк

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Котедж у Гідропарку зведуть через два тижні
Котедж у Гідропарку зведуть через два тижні

У лісовому угідді на території Гідропарку, за півкілометра від станції метро, вже три місяці будують два дерев"яні котеджі.

Обидва розташовані поряд з озером Березка. Будівництво одноповерхового будинку завершили сім днів тому. Двоповерховий добудують за два тижні. Будівельники кажуть, що вартість одного котеджу — півмільйона гривень.

— Квадратний метр такого котеджу коштує 550 доларів, — каже Михайло, який працює на будівництві. — У ці гроші входять наша зарплата, закупка деревини й доставка. Бруси виготовлені з гірської смереки, привезеної з Закарпаття. На будівництві цю породу деревини вважають елітною.

Чоловік запевняє: кожен брус і дошка мають сертифікат якості. Є документи, які підтверджують, що деревину вирубували на Закарпатті легально. Потім Михайло починає скаржитися на замовників. Ті, мовляв, прокручують різні афери під час будівництва.

— За договором, який нам озвучили, замовником будинків є адміністрація Гідропарку, — розповідає будівельник. — Під час будівництва з"явилися ще жінка й чоловік, якого всі звуть В"ячеславовичем. Хто тепер замовник чи власник, ми не знаємо. Від кого отримуємо гроші — теж. Будівництво настільки "закручене", що вже й не намагаємося з"ясовувати ці питання. Добре хоч гроші вчасно платять.

Будівельники припускають, що будинки будуть житловими.

— Кімнати в приміщенні скомпоновані дуже вдало, — пояснюють робітники. — На першому поверсі їх шість. На готель ці будиночки не схожі. Вони звичайні, житлові, з екологічно чистої деревини. Улітку в таких прохолодно, а взимку тепло. Місцевість вибрали гарну — ліс, озеро. Каналізація буде централізована, воду вже підвели.

— Комунальний заклад Парку культури і відпочинку в Гідропарку не має жодного відношення до цих двох котеджів, — запевняє "ГПУ" Микола Чалий, 58 років, заступник директора Гідропарку. — Територія нашого парку — 17,08 гектара. Решта землі підпорядкована Дніпровському району, "Зеленбуду" й комунальному підприємству "Плесо", у розпорядженні якого всі водні зони міста. Будинки, про які ви кажете, відносяться до зони озера.

— Про будівництво котеджів у тому районі чую вперше, — каже Віктор Линник, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації. — Адміністрація не підписувала жодного документа й жодного дозволу на це будівництво. На жаль, у нашому районі командирів дуже багато. Починаючи від депутатів Верховної Ради й закінчуючи депутатами міської ради і всіма іншими відомствами. Це й "Плесо", й "Київзеленбуд", і дирекція Гідропарку. Їх узагалі не цікавить думка керівників району — вони лише ставлять до відома. А коли щось трапляється, звинувачують адміністрацію Дніпровського району.

Зараз ви читаєте новину «Невідомий узявся забудовувати Гідропарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути