Ексклюзиви
четвер, 18 травня 2017 13:12

Національний парк у Пирогові збираються забудувати

Національний парк у Пирогові збираються забудувати
На площі музею зосереджено 275 архітектурних експонатів народного будівництва XVI-XX ст. Фото: etnoua.info

Міська влада Києва планує зведення житлових багатоповерхівок на території охоронної зони Нацпарку "Голосіївський", що біля "Національного музею архітектури та побуту" в селі Пирогів.

Про це заявила Всеукраїнська молодіжна організація "Студентське братство", повідомляє Gazeta.ua.

Вони зачитали проект рішення Київради VІІІ-го скликання від 18 травня 2017 року.

"Надати КП "Спецжитлофонду" земельну ділянку для будівництва, обслуговування експлуатації житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та об'єктами соціально-побутової інфраструктури на вулиці Академіка Заболотного, 29 у Голосіївському районі Києва", - сказано в проекті.

Забудова призведе до знищення природи та культурної спадщини українського народу, наголошують учасники громадської організації.

"У висновку Київського науково-дослідного інституту судових експертиз від 2 березня 2010 року йдеться, що на довколишніх зонах музею будівна діяльність заборонена. Це може вплинути на довкілля. Територія біля музею в Пирогові має історичне значення в етнокультурній спадщині українського народу", - сказала заступник голови ВМГО "Студентське братство" Уляна Ковальчук.

Директор музею фактично підтримав будівництво, вважають у "Студентському братстві".

"За реалізації цього проекту просимо вас облаштувати на території музею відкриті автостоянки для учасників свят, фестивалів, виставок", а також попросив забудовника "використовувати українські архітектурні традиції при будівництві житлових будинків", - зачитали листа гендиректора музею Юрія Бойка комунальному підприємству "Спецжитлофонд".

Активісти звернулися до президента із закликом перешкодити руйнуванню історичної і природної спадщини Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики, артисти і сестри скандального прокурора - назвали "елітних" забудовників Голосіївського парку

"Національний музей архітектури і побуту України" - найбільший за площею музей в країні. Зосереджено 275 архітектурних експонатів народного будівництва XVI-XX ст. Зберігається понад 70 тис. предметів побуту, творів народного мистецтва, знарядь праці. Найцікавішими з експонатів обладнані інтер'єри будівель.

У музеї представлені головні етнографічні зони України: Полісся, Наддніпрянщина, Слобожанщина, Карпати, Поділля і Таврія.

Зараз ви читаєте новину «Національний парк у Пирогові збираються забудувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути