Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2017 13:13

На велосипеді з шиком: у столиці пройде жіночий велопарад
5

Київських велосипедистів щороку стає більше, але жінок серед них досі дуже мало. За результатами підрахунків, жінки серед київських велосипедистів не більше 15%. Саме тому стереотипний велосипедист у Києві уявляється як хлопець у велоформі або спортивному одязі. Велопарад дівчат - це нагода виїхати велосипедом на дорогу для дівчат і жінок будь-якого віку всім разом. Велопарад дівчат пропонує разом проїхатися Києвом на велосипеді безпечно, зручно та красиво.

- Ми прагнемо зробити велосипедисток більш видимими та допомогти сісти на велосипед тим, хто досі не може на це наважитися. Стиль одягу визначаєте саме ви, а не ваш велосипед. Тож з радістю запрошуємо всіх на наш Велопарад дівчат 2017! Цього року на старті на вас чекатиме атмосферний джаз, після чого всі разом вирушимо у неспішний велокруїз вулицями міста. На фініші будемо насолоджуватися літом та пікніком на Пейзажній алеї, - розповідає директорка Асоціації велосипедистів Києва Анастасія Макаренко.

Стиль велопараду - CycleChic ("велосипедний шик"). Велопарад дівчат — це демонстрація велосипедного шику, яка проходить раз на рік, але яскраво свідчить: щоденні поїздки на велосипеді в Києві можливі в одязі на будь-який смак та з будь-якої нагоди — їдете ви на діловий обід, зустріч з друзями, на побачення чи навіть у театр.

Поширений у Європі та цілому світі велосипедний стиль СycleChic робить акцент на "нормальній" велосипедній їзді — люди у повсякденному одязі на звичайних велосипедах (сітібайках) — на противагу велосипедному спорту, який сформував та укорінив сприйняття велосипедної їзди як такої, що існує для небагатьох і потребує спортивного одягу та "екіпірування". Це рух, покликаний переосмислити велосипед як засіб пересування, ефективний, практичний і такий, що полегшує наше життя.

Час: 15 липня (субота), збір з 15:00, старт - о 16:00

Місце: місце збору та старт — площа біля Оперного театру, вул.Володимирська, 50 (джаз, фотозона, формування колон);

фініш — Пейзажна алея, галявина поруч з Історичним музеєм (пікнік і подарунки)

Маршрут: Національна опера — Пейзажна алея, на вибір:

- Light - 5 км (легкий маршрут для новеньких) -

- Hard - 10 км (темп швидший для більш досвідчених велосипедисток)

Реєстрація на подію: https://goo.gl/FfQAFe

Реєстрація веловедучих колон: https://goo.gl/An3HVb

Подія у Facebook

Зараз ви читаєте новину «На велосипеді з шиком: у столиці пройде жіночий велопарад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути