середа, 09 липня 2008 07:09

На Шулявці демонтували торгові точки

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  8 липня 2008 року біля станції метро Шулявська прибрали 10 торгових точок
8 липня 2008 року біля станції метро Шулявська прибрали 10 торгових точок

У вівторок на пр-ті Перемоги, 50, Шевченківський район, навпроти входу до станції метро Шулявська Головне управління контролю за благоустроєм Києва за допомогою спецтехніки демонтувало 9 МАФів (малі архітектурні форми), в яких упродовж 5 років торгували без офіційного дозволу. Демонтаж розпочався рівно о 10.00.

— Ми виконуємо рішення Шевченківської райради та Київради, — каже "ГПУ" Володимир Прохоренко, начальник відділу контролю за благоустроєм Шевченківського району. — Власники не мають договору на оренду землі. Їм надсилали приписи, попереджали. Але власники так і не надали документів на дозвіл торгувати. Тому ми розпочали демонтаж. До кінця дня ми плануємо демонтувати 10 МАФів, а загалом тут їх близько 20.

Після демонтажу МАФи відвезуть на штрафмайданчик безгоспного майна (вул. Богатирська, 1а, Оболонський район). Власник може викупити своє майно за ті кошти, в які обійшовся демонтаж, а це від 3 до 5 тис. грн.

— Окрім цього, МАФи хаотично розміщені, — веде далі Прохоренко. — Установлені навпроти виходу й входу до станції метро. Не дай Боже у підземці станеться пожежа чи якесь лихо, то неможливо буде евакуювати людей. На цьому місці відтепер не будуть встановлюватися торгові точки.

Однак Віктор Кунц, 48 років, виконувач обов"язків начальника Головного управління контролю за благоустроєм Києва, стверджує, що на цьому місці може бути поновлена торгівля.

— Якщо власник матиме всі дозвільні документи, то він і далі буде тут торгувати.

Через годину біля торгових точок із зеленою папкою в руках з"являється жінка. Помітно, що вона сильно нервує, правою рукою здирає лак із нігтів на лівій.

— Це звичайна рейдерська атака, — бідкається "ГПУ" Діана Ляліна, власниця семи торгових точок. — Замість моїх магазинів хочуть встановити інші. Вони не мають права проводити демонтаж без рішення суду. А вони його не мають. Кілька днів тому мені надіслали припис із Шевченківської райадміністрації про те, що мої кіоски демонтують. Попередили, щоб я вивезла весь товар. Я маю згоду міського голови (Леоніда Черновецького. — "ГПУ") на збір документів на землевідвід. — Жінка показує документ із підписом. — У мене є дозвіл на  продовження згоди, якщо термін її дії вичерпаний. Маю письмові висновки з шести інстанцій, які не заперечують відвести землю в цьому місці під торгівлю. Але навіть із такими документами мої кіоски зносять.

Але основного документа про оренду землі на пр-ті Перемоги, 50 жінка не показала. На запитання кореспондента "ГПУ" — чи є він у неї? — ствердно кивнула головою.

Зараз ви читаєте новину «На Шулявці демонтували торгові точки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути