Ексклюзиви
понеділок, 21 серпня 2017 15:56

На Ревуцького запрацює найбільша безкоштовна електрозаправка столиці

На Ревуцького запрацює найбільша безкоштовна електрозаправка столиці
Найбільша заправка електрокарів з'явиться в Києві на вулиці Ревуцького. Фото: Autoenterprise

Будівництво найбільшої електрозаправки на вулиці Ревуцького в Києві зумовлене майже повною відсутністю заправок для електрокарів у районі Позняків.

Про це йдеться в статті "Заряжай на повну: чому найбільша безкоштовна електрозаправка Києва з'явиться на Позняках", опублікованій на сайті "Обозреватель", передає "Апостроф".

За словами журналістів, карта електрозаправок Києва демонструє велику кількість заправок у центрі, на Оболоні, в Подільському і Солом'янському районах при мінімальній їх кількості в районі Дарниці і Позняків.

"На Позняках, в одному з найбільш густонаселених районів столиці, повинна з'явитися найбільша заправка електрокарів у Києві. Рекордну кількість чарджеров для підзарядки встановлять на вулиці Ревуцького. До того ж, підзарядитися там можна буде абсолютно безкоштовно", - пишуть журналісти.

У статті йдеться про те, що на Ревуцького будівельна компанія і місцеві жителі після тривалого діалогу прийшли до консенсусу, що заправка з електропостами на Позняках потрібна.

"У середньому в столиці автомобіль проїжджає близько 30-50 кілометрів. А це означає, що заряджати електрокар потрібно кожен день. На щастя, тарифи на електроенергію радують - поїздка із центру в Голосіївський район обійдеться в 58 копійок. А у випадку електрозаправки на Ревуцького - вона буде безкоштовною", - наголошують у матеріалі.

Також у статті наводять приклад будівництва електрозаправок в Європі і розповідають про найкращий досвід розробки їхньої інфраструктури.

"За логікою речей заправити авто найзручніше ввечері біля будинку або під час роботи. Тому один з найправильніших варіантів для будівництва екозаправок - вибирати місця в спальних районах міста або біля офісних центрів і супермаркетів", - пише видання.

Журналісти відзначають, що найрозвиненіша інфраструктура електрозаправок у Берліні. Дуже часто в європейських містах заправки для зручності будують впритул до житлових будинків або магазинів.

Як відомо, перша електрозаправка в Україні з'явилася 2012 року в Києві. Відразу після цього почали з'являтися станції підзаправки електрокарів у Львові, Одесі та Дніпрі.

Зараз ви читаєте новину «На Ревуцького запрацює найбільша безкоштовна електрозаправка столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути