Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 07:04

На Печерську показують рептилій

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Школяр київської гімназії ”Діалог” розглядає ящірку породи ”Бородата агама” під час ”Екзовиставки” на вул. Мазепи, 13
Школяр київської гімназії ”Діалог” розглядає ящірку породи ”Бородата агама” під час ”Екзовиставки” на вул. Мазепи, 13

Зо два десятки тераріумів розмістили на першому поверсі Палацу дітей і юнацтва на вул. Мазепи (Січневого повстання), 13. Там до кінця тижня житимуть до півсотні видів екзотичних тварин — ящірок, крокодилів, скорпіонів, змій і павуків.

Першу всеукраїнську виставку екзотики та тераріумістики відкрили в понеділок представники зоогалереї "Павук" і магазину "Кіт і пес". У понеділок по обіді організатори стверджували, що прийняли зранку вісім груп відвідувачів. Екскурсантів водить фахівець, про кожного з екзотів розповідає хвилин п"ять. Клітка для папуги в перший день ще пустувала. Кажуть, рідкісного птаха поки що не привезли через погані погодні умови.

— Така масштабна виставка екзотичних тварин в Україні відбувається вперше. Хоча окремих тварин раніше показували в зоологічному музеї і в зоопарку, — каже Іполіт Єрмолаєв, 26 років, один із організаторів. Чоловік за фахом — медик, усе життя колекціонує ящірок. На виставку приніс свою однорічну ящірку породи "Бородата агама". Така в Україні коштує $300, а зовсім малих можна купити за $100.

— У Києві багато любителів екзотичних тварин. Ми хочемо об"єднати їх, розвивати цю культуру. Власники часто не можуть навіть знайти пару для своїх улюбленців. А це ще один привід ходити на виставки й організовувати їх, — сміється Єрмолаєв.

Найбільша колекція на виставці — з павуків-птахоїдів. Так їх назвали за великий розмір.

— Представлені в нас види павуків-птахоїдів знайти в Україні дуже складно. Їх нам пожертвували з приватних колекцій співробітник київського зоопарку, патологоанатом із Ірпеня, архітектори, інженери з Києва, Ялти, Харкова й Донецька, — розповідає організатор.

На виставці можна побачити отруйного східного удава. Він невеликий, 30 см завдовжки, але доволі товстий.

Довжину парагвайської анаконди на око визначити не вдалося — змія намоталася на обігрівальну лампу. Є маля крокодила, якого київські спеціалісти називають "самотником". Тобто на визначеній території може жити лише один крокодил цієї породи, а якщо з"являється суперник, починається війна. Є оксамитовий гекон, тупомордий удав, таргани — чорні, шиплячі мадагаскарські й зелені. Зблизька видно маленьких хамелеонів та родину ігуан.

Організатори зауважують, після виставки тварин можна буде купити чи замовити. Найдешевший малий павук-птахоїд коштуватиме від $20 до 1500 євро. Павучихи — дорожчі. Ящірка-василіска продаватиметься за $200, молочна змія — $250, маленький крокодил — 2000 грн.

— Найчастіше відвідувачі запитують, як купити ігуану. Маленька коштує від $70, доросла —  $1200. Вони — як кішки: лащаться до господарів, ходять по квартирі, чужих не люблять, — пояснює Іполіт Єрмолаєв.

"Екзовиставка" триватиме до 18 листопада. Вхідний квиток для дітей коштує 5 грн, для дорослих — 10 грн. У суботу й неділю обіцяють зорганізувати перегони тарганів.

Зараз ви читаєте новину «На Печерську показують рептилій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути