вівторок, 15 січня 2008 07:01

На ковзанці під Софією алкоголю не продаватимуть

  Фігуристки під час показових виступів на ковзанці на Софійській площі
Фігуристки під час показових виступів на ковзанці на Софійській площі

У неділю 13 січня по обіді на Софійській площі відкрили ковзанку. Охочі покататися просто неба товпилися біля каси з опівдня (відкриття льодового майданчика оголосили на 16.00). Але пощастило не всім.

— З другої години стояла на морозі. А коли нарешті підійшла моя черга, сказали: талончики розібрали до початку першого сеансу, — розчаровано говорить киянка Марія Колесникова, 27 років.

— А я міг узяти талон на сьогодні, але прийшов без ковзанів, — зауважує 34-річний Володимир. — Не знав, що пункт прокату ковзанів не працюватиме. Ніхто ж про це не говорив. Якось воно все тут неорганізовано.

Тим, хто зумів замовити талон на перший день роботи льодового майданчика і не полінився узяти власні ковзани, довелося чекати ще 2,5 год. Офіційне відкриття тривало 30 хв. Потім годину — показові виступи фігуристів. Після них несподівано оголосили технічну перерву ще на годину. Перші відвідувачі вийшли на лід близько 19.00.

— Ми дуже раді, що вдалося втілити задумане. Ковзанку змонтували за два тижні. Тоді як у Лондоні такі майданчики роблять кілька місяців. Лід триматиметься навіть при температурі плюс 15 градусів, — обіцяє заступник голови КМДА Віталій Журавський, 53 роки.

Чиновник прийшов у шкірянці з обшитим хутром капюшоном, джинсах та білому гольфі. На лід вийшов без ковзанів.

— Звісно, вмію кататися на ковзанах і дуже люблю. Але сьогодні ковзанка — не для Журавського, а для киян, — каже він "ГПУ".

З міського бюджету виділили на ковзанку під Софією півмільйона гривень, ще 2,5 млн грн дали спонсори. Головний — "Укрсиббанк".

На лід виходитимете безплатно, якщо матимете власні ковзани. У кого їх немає, доведеться платити за прокат 25 грн. Ковзанка працює з 10.00, останній сеанс — о 22.30. Льодовий майданчик під Софією працюватиме до 15 березня. Записатися можна за тел. 222 9 444.

— Так само, як бронюєте квитки в кінотеатр — лише називаєте прізвище. Якщо є вільні місця, вас записують, — пояснює працівник ковзанки Антон. — На майданчику одночасно можуть бути сто чоловік. Талончик треба забрати за 20 хвилин до початку катання.

Біля льодової арени є медпункт і два безплатні біотуалети. Працює кіоск, де готують каву й чай. Глінтвейну й алкоголю не продаватимуть.

Раніше організатори обіцяли, що сеанс триватиме годину. Однак після відкриття ковзанки його скоротили до 45 хв.

Зараз ви читаєте новину «На ковзанці під Софією алкоголю не продаватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути