четвер, 23 серпня 2018 18:01

На двох мостах вивісили банери на підтримку Балуха
3

Банери на підтримку Володимира Балуха на Повітрофлотському та Шулявському мостах
Фото: Олег Слабоспицький
Банери на підтримку Володимира Балуха на Повітрофлотському та Шулявському мостах
Банери на підтримку Володимира Балуха на Повітрофлотському та Шулявському мостах

У Києві активісти вивісили банери на підтримку українського політв'язня Володимира Балуха.

"Зробили і вивісили з друзями банери на підтримку Володимира Балуха на Повітрофлотському та Шулявському мостах. Попереду нові точки. Акція "Володимир Балух - прапор української незалежності" триває", - повідомив учасник акції Олег Слабоспицький.

На плакатах активісти написали "#FreeBalukh - ув'язнений за прапор України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бранець Кремля привітав українців з Днем прапора

Раніше Ахтем Чийгоз опублікував новий лист Володимира Балуха, в якому політв'язень закликав українців докласти всіх можливих зусиль для зміцнення єдності суспільства, церкви і держави у період збройної агресії РФ.

Роздольненський районний суд в окупованому Криму засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу розміром у 10 тис. російських рублів. У строк відбування покарання входить період утримання Балуха під вартою в СІЗО та під домашнім арештом (з 8 грудня 2016-го).

Як повідомляв телеканал ATR, 2 кримінальну справу проти Володимира Балуха завели в серпні 2017-го. Після того, як Володимир Балух і його адвокат подали скаргу до поліції на незаконні дії так званого начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав та вдарив українця, Ткаченко подав у відповідь свою скаргу на українця.

14 березня "Верховний суд" Криму в Сімферополі розглянув апеляційну скаргу захисту українського політв'язня Володимира Балуха на його вирок. Суд зменшив строк позбавлення волі до 3 років і 5 місяців у колонії-поселенні. Раніше "Роздольненський районний суд" засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі.

Український політв'язень Володимир Балух 19 березня оголосив безстрокове голодування з вимогою скасувати незаконний вирок у вигляді позбавлення волі на 3 роки і 5 місяців колонії-поселення. Після місяця голодування він погодився приймати 2 склянки вівсяного киселю і 50-70 г житніх сухарів у день. 22 червня Володимир Балух прийняв рішення посилити голодування і вживати тільки воду.

Зараз ви читаєте новину «На двох мостах вивісили банери на підтримку Балуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути