Ексклюзиви
середа, 13 листопада 2019 07:43

На даху висотки в центрі Києва знову "ріс" самобуд

На даху висотки в центрі Києва знову "ріс" самобуд
У Києві на будинку посеред Майдану Незалежності демонтували самобуд. Фото - facebook.com/kiev.klab

У центрі Києва перевіряють хід робіт з відновлення даху на вулиці Софіївській 1/2, після спроби власника звести незаконну надбудову.

Натомість власник поновив зведення самобуду, повідомляє прес-служба КМДА.

"Спеціалістами Шевченківської РДА велася постійна фотофіксація, інспектори одразу зупинили зведення стін надбудови, які, за словами власника, начебто знадобилися, аби звести балку стелі на необхідний рівень. Будівельні матеріали, що виявили в дворі будинку, зараз знаходяться під контролем служб району", - зазначили у КМДА.

Власник приміщення, який раніше звів незаконну надбудову, що потім демонтували міські служби, має відновити конструкцію даху власним коштом. Через порушення домовленостей, у КМДА розраховують на зустріч із власниками помешкання якнайшвидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскаватори зносять будинок на 42 квартири

"З адвокатами власників домовилися: до зустрічі власника помешкання та голови Шевченківської РДА не здійснювати жодних робіт. На зустрічі мали погодити та письмово зафіксувати домовленості, графік та порядок робіт із відновлення конструкції даху. Із невідомих причин будівельники почали здійснювати підйом матеріалів на дах. Як тільки це стало відомо, голова Шевченківської РДА за 30 хвилин організував вивіз будівельних матеріалів із двору на зберігання. Ми розраховуємо на зустріч із власниками якнайшвидше", – цитують на сайті радника київського міського голови Максима Бахматова.

Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва перевірить виконання припису на заборону будівельних робіт. Також дотримання заборони наразі перевіряють інспектори Департаменту охорони культурної спадщини.

У жовтні власник приміщення на вул. Софіївській, 1/2 почав будувати ще один поверх. Над шостим поверхом з'явилися принаймні дві стіни майбутньої надбудови. Жодних дозвільних документів на це у власника не було.

Зараз ви читаєте новину «На даху висотки в центрі Києва знову "ріс" самобуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути