Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2007 19:18

"Міст закоханих" обвішали замками

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Школярки з Броварів розглядають замки, які залишили на мосту закохані
Школярки з Броварів розглядають замки, які залишили на мосту закохані

НОВА ТРАДИЦІЯ висловлювання почуттів з"явилася серед міської молоді на "мості закоханих" (Хрещатий парк, пл. Європейська). Відтепер вона вішає на його перила маленькі навісні замочки.

— Ще на початку осені, як тільки почали зустрічатися, у нас виникла ідея повісити на цьому містку замок. Він мав символізувати силу нашого кохання. Але похолодало, свого задуму так і не здійснили. Прийшли, а їх зараз стільки понавішували! Вирішили так не робити, бо це вже банально, — розповідає "ГПУ" закохана пара студентів — Валентина Табачук, 19 років, та Кирило Руженцев, 21 рік.

Усього на перилах "мосту закоханих" є 39 замків. Три з них якісь оригінали-екстремали причепили на ліхтарях уздовж містка. Один — дуже маленький, за розмірами не більший черешні. Деякі закохані вішають одразу по два замки. Часто пишуть червоним манікюрним лаком імена. Написи залишають типові, на зразок "Вася + Лєна". Що саме роблять із ключами від замків — невідомо. Напевно, кидають їх униз, у паркові хащі. Подібна традиція існує серед закоханих на Великій Китайській стіні у КНР.

— Що це? Який жах! Ти подивися, вони вже й замки тут почали вішати! — крутить у руках замок, одночасно звертаючись до подруги киянка Валентина Лещинська, 61 рік.

Жінка каже, що часто буває тут, замки з"явилися місяць тому.

— Мені це не подобається. Що за вигляд? Є багато способів висловити почуття, якщо людина когось любить. Тут уже й презервативи почали прив"язувати! — червоніє Валентина Лещинська, помітивши прив"язаний до перил гумовий виріб.

Окрім замків, які стали новинкою сезону, на мості продовжують освідчуватися в коханні традиційними способами. Перила обписують фразами-зізнаннями в коханні, прив"язують тканину, стрічки, носові хустинки, шкарпетки, паперові серця. Під мостом хтось цвяхами прибив до дощок металеву табличку із освідченням англійською. На ній указана дата — 25 листопада 2006-го.

Рвучкий вітер, який часто гуляє схилами Дніпра, сам розплутує найслабше прив"язані до перил хустинки й тканину і жбурляє їх униз, на схили Петровської алеї. Окрім того, в молоді є звичай розв"язувати докази "міцного кохання" та скидати їх із мосту, якщо пара розпалася. Через це схили під мостом усіяні різнокольоровим ганчір"ям та сміттям. Двірники прибирати його не поспішають.

Зараз ви читаєте новину «"Міст закоханих" обвішали замками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути