вівторок, 26 лютого 2008 07:10

Мер збирається порахувати всіх приїжджих

Леонід Черновецький шукає спосіб порахувати всіх приїжджих, які живуть у місті. Про це він заявив у п"ятницю на засіданні колегії КМДА, під час доповіді керівника управління праці та зайнятості Тетяни Кисільової.

— У Києві працює не менше мільйона чоловік, які ніде не зареєстровані й не захищені трудовими договорами. Ми не реєструємо приїжджих, які забирають робочі місця в киян. Я вам поручаю, аби ми знайшли механізми реєстрації цих людей. Тоді отримаємо дохід у бюджет і нові соціальні програми. Це те саме, що сидіти на гірці з золота, і нічого звідти не брати, — звертається мер до Кисільової.

— Для працевлаштування прописка не потрібна, бо роботодавець не в праві вимагати статус реєстрації, — відповідає Кисільова.

— При чому тут роботодавець? — заперечує Черновецький. — Це ми маємо їх реєструвати. У них таким чином виникають певні обов"язки перед Києвом. А так вони зареєстровані в якійсь Хацапетовці, і гроші йдуть туди. А хіба нам не потрібні кошти в бюджет? Ми сьогодні маємо велике навантаження на інфраструктуру.

За словами мера, в Києві живе і працює близько 5 млн людей. Третину з них він назвав російським словом "нєкіє".

— От них страдают инженерные системы, трещит метро, из-за них нам надо покупать больше автобусов и содержать больше работников жилищно-коммунального хозяйства. А есть и такие, которые нигде не числятся, но имеют по пять машин, — додає Леонід Черновецький.

Управління зайнятості нараховує у столиці 300 тис. приїжджих. 80 тис. із них — "маятникові мігранти". Це ті, хто працює в Києві, а мешкає на території області.

"Ідея Черновецького — абсурдна. У Києві існують сфери, що майже на 100 відсотків комплектуються з працівників, прибулих із інших регіонів. Якщо Черновецькому вдасться запровадити дискримінацію приїжджих, у місті стане комунальний транспорт, припиниться вивіз сміття, прибирання вулиць та будівництво", — заявив учора Блок Віталія Кличка.

Зараз ви читаєте новину «Мер збирається порахувати всіх приїжджих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути