Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 10:47

Лавринович може зайняти місце Черновецького

Лавринович може зайняти місце Черновецького
На посаду голови Київської міської держадміністрації буде призначений або перший заступник мера столиці Олександр Попов, або Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Про це заявив директор PR-групи "Polittech", політтехнолог Тарас Березовець.

"Я думаю, що на посаду голови КМДА президент призначить Попова. Але це буде залежати від його успіхів на ниві вирішення ситуації з опаленням у Києві. Якщо Попов не впорається, то йому доведеться поступитися місцем комусь іншому. Самі ж регіонали як найбільш вірогідною кандидатури називають, як це не дивно, Міністра юстиції Олександра Лавриновича. Наскільки я розумію, він не горить бажанням, але у нього немає вибору", - заявив Березовець.

За словами політолога, можливе призначення Лавриновича на пост голови КМДА пов'язане з боротьбою за посаду Міністра юстиції.

"Лавриновича вигідно прибрати, щоб звільнити посаду Міністра юстиції, значення якої після скасування політреформи зросло. Замінити його на цій посаді може або Андрій Портнов, або Олена Лукаш".

При цьому Березовець заявив, що кандидатуру Лавриновича лобіює глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Кандидатура Лавриновича абсолютно реальна, зараз це кандидатура N1. Лобіює її Льовочкін. З одного боку, ймовірно, він розраховує, що Лавринович буде грати в його обоймі, а з іншого боку, прибираючи Лавриновича з посади Міністра юстиції, Льовочкін розраховує поставити на це місце свою людину. Цією людиною, швидше за все, стане Андрій Портнов", - підсумував політолог.

У свою чергу голова Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Володимир Фесенко погодився з тим, що Леоніда Черновецького на посаді голови КМДА замінить, швидше за все, Попов. При цьому говорячи про те, чому президент Віктор Янукович досі не призначив нового главу міськадміністрації, політолог заявив, що це обумовлено декількома причинами.

"По-перше тому, що в нього були інші більш важливі завдання, я маю на увазі конституційні трансформації. По-друге, в Адміністрації президента, напевно, розуміють, що призначення Попова створить юридичну колізію. Тому тоді потрібно буде вирішувати питання про повноваження мера і голови міськадміністрації. А це може викликати серйозні нарікання з приводу скорочення сфери місцевого самоврядування в Києві. Це питання і так стоїть після ліквідації райрад, а якщо ще відріжуть повноваження обраного мера, то це викличе хвилю критики не тільки всередині України, але і за кордоном. Загалом, це доставить зайві іміджеві проблеми президенту ", - заявив Фесенко.

Нагадаємо, минулого тижня перший заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак заявив, що президент Янукович призначить нового голову Київської міської держадміністрації найближчим часом. Політик не зміг назвати конкретне прізвище нового голови КМДА, відзначивши тільки, що підтримує призначення на цю посаду Попова.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Лавринович може зайняти місце Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути