Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2007 07:09

Куренівка три дні питиме пиво

З 21 по 23 вересня на стадіоні "Спартак" по вул. Фрунзе, 105 (Куренівка) проходить пивний фестиваль Октоберфест. У четвер увечері на стадіоні встановили величезне шатро. Організатори завершували останні приготування. Щодесять хвилин приїжджають машини, привозять столи, бокали, напої.

— Шатро ми привезли з Флориди, а зробив його один француз, нобелівський лауреат, — розповідає "ГПУ" один із організаторів свята Ростислав Цалюк, 32 роки, керівник мережі закладів "Любов і голод". — Під ним можуть одночасно сісти за столи три тисячі відвідувачів.

Аби увійти на територію київського свята пива, треба заплатити 30 грн. Літр німецького пива коштує тут 36 грн.

— Цього року ціна за вхід підвищилася на 10 грн. Ну ви зрозумійте, пиво тут недешеве, його спеціально варять до Октоберфесту за тими ж технологіями, що й у старовину, — пояснює Ростислав Цалюк. — На фестивалі заборонено пити сильні спирті напої. У нас працюватиме охорона, яка вилучатиме спиртне у відвідувачів. Таких можуть навіть вивести зі стадіону. Порядок на святі охоронятиме спецпідрозділ "Беркут".

На фестиваль запросили гурти "Top"orchestra", "Гуцул Каліпсо" і "Лепріконси". Будуть різні ігри. Організатори поки вагаються, чи проводити конкурс на найбільш волохаті ноги. Призи гарантовані.

На Октоберфесті задіяно 150 працівників. На обід їм дають сосиски. Пити пиво не дозволяють. Спеціально зварений напій привезли на Куренівку з Німеччини у четвер увечері.

— На Октоберфест люди приходять пити рідкісне у нас пиво "Пауланер Октоберфест" і "Лоуенбрю". Будуть традиційні німецькі сосиски, курка-гриль, німецький яблучний пиріг, смажена картопля, тушкована капуста й інші страви, — розповідає організатор фестивалю Юлія Дубровіна, 35 років.

400-грамова порція їжі коштуватиме 35 грн. Туди входитиме набір різних сосисок (організатори готують п"ять видів ковбасок), смажена картопля з грибами й тушкована капуста.

Цьогорічний Октоберфест у Києві — п"ятий. Організовує його компанія "Любовь и голод". З 2003 року незмінним організатором була компанія "Ерікс Фемілі". Після того як із її складу вийшов відомий міський ресторатор Ерік Айгнер, 43 роки, компанія змінила назву, але й далі проводить фестиваль.

Октоберфест — традиційне німецьке свято пива. Його з 1810 року щоосені проводять у баварській столиці Мюнхені. Перший Октоберфест відбувся 12–17 жовтня 1810-го з нагоди одруження принца Людвиґа та принцеси Терези Саксонської. Свято пива триває три тижні. Організатори кажуть: якби київський Октоберфест тривав стільки ж, то "половина підприємств міста припинили б роботу".

Київський Октоберфест торік відвідали 10 тис. киян. Вони випили близько 15 тис. л пива.

Зараз ви читаєте новину «Куренівка три дні питиме пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути