четвер, 08 червня 2017 05:30

КМДА підтримала зміну назви Московського проспекту

Рік тому, 8 червня, комісія з питань найменувань КМДА підтримала зміну назви Московського просп. на просп. Степана Бандери. Вона закликала мера Києва внести до Київради відповідне подання.

"Усі пропозиції пройшли громадські обговорення та голосування. Згідно з витягом протоколу, громадські обговорення, щодо перейменування вулиць, відбуваються на нашому офіційному сайті", - наголошував тоді заступник голови КМДА Олексій Резніков.

У той день говорили про перейменування не тільки Московського просп. Йшлося про 4 вулиці, 2 проспекти і провулок. Вул. Баумана вирішили перейменувати на вул. Януша Корчака, вул. Ванди Василевської на вул. Змієнка, вул. Кутузова на вул. Генерала Алмазова, вул. Суворова на вул. Михайла Омеляновича-Павленка, пров. Кутузова на пров. Євгена Гуцала, просп. Ватутіна на просп. Романа Шухевича.

За декілька тижнів до цього на сайті КМДА завершилося голосування з приводу перейменувань.

Автор: novynarnia.com
  Московський проспект отримав назву на честь Степана Бандери
Московський проспект отримав назву на честь Степана Бандери

"Вітаю киян з важливою перемогою! Завершилося громадське обговорення щодо важливих перейменувань. У столиці незалежної України з'являться вулиці, названі іменами тих, завдяки кому незалежність стала реальністю - Степана Бандери, Романа Шухевича, генерала Алмазова, Михайла Омеляновича-Павленка, Всеволода Змієнка. Дякую усім, хто голосував і мобілізував інших", - написав тоді на своїй сторінці у Facebook директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Паралельно з петицією про надання проспекту назви на честь Степана Бандери на сайті зареєстрували ще одну. У ній пропонувалося змінити назву на просп. Пухнастих котиків. Під петицією підписалося більше 5 тис. киян.

"Якщо в комісії з питань найменувань при київському міському голові погано з фантазією, то пропонуємо універсальний варіант, який не викликатиме негатив: проспект Пухнастих котиків. Така назва сприятиме інтересу гостей міста. Бандера не всім до душі, а котиків люблять усі", - йшлося в тексті петиції. Автором звернення була киянка Олександра Саковська.

7 липня Депутати Київради офіційно перейменували просп. Московський на просп. Степана Бандери.

Автор: "112.ua"
  Московський проспект отримав назву на честь Степана Бандери
Московський проспект отримав назву на честь Степана Бандери

"За" проголосували 87 з 97 депутатів, що зареєструвалися.

Через декілька місяців на сайті КМДА з'явилася нова петиція про зміну назви просп. Степана Бандери на просп. Володимира Великого. Вона набрала необхідні для розгляду 10 тис. підписів.

Але Київська міськдержадміністарція відхилила цю електронну петицію. Знайшли масові фальсифікації під час голосування.

За результатами перевірки 3396 голосів, або 30,09%, ймовірно, введені механічним способом. Було задіяно 160 IP-адрес, з яких "вкинуто" від 6 до 682 голосів. Ще з 34 IP-адрес голосували 5 разів і з 49 IP-адрес - 4 рази.

"Більшість сфальсифікованих голосів введені через електронну пошту з домену @meta.ua, а прізвище, ім'я та по батькові введені великими літерами, без пробілів. Крім того, зафіксовані 28 фактів (56 голосів) голосування одним громадянином двічі за зазначену петицію. У цьому випадку збігаються ІP-адреса, прізвище, ім'я, по батькові й адреса електронної пошти. Крім того, на графіку голосування є кілька пікових моментів, які можуть свідчити про фальсифікацію голосування. З огляду на розмах і наявність фальсифікації голосів, у міста немає інших варіантів, крім відхилення цієї петиції", - повідомив тоді керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Небесної сотні і воїнів АТО: в Одесі скасували декомунізовані назви вулиць

1 червня 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування просп. Ватутіна.

Зараз ви читаєте новину «КМДА підтримала зміну назви Московського проспекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути