Ексклюзиви
четвер, 11 травня 2017 19:15

Клієнти Київенерго платять за зайві послуги

Клієнти Київенерго платять за зайві послуги
Київенерго помилилося 50 тисяч разів. Фото: vsapravda.info

Клієнти Київенерго платять за послуги, які вони не замовляли.

Про це Gazeta.ua розповів голова комісії Київради з питань ЖКГ Володимир Бондаренко.

"Аналізуючи складові тари­фу, я знайшов дуже цікаві речі. Кияни платили за "презентації в Київенерго", "оздоровлення співробітників Київенерго" або навіть за "очищення дворових ту­алетів у Києві" - небагато, десь 0,5 копійки на місяць. Але в масштабах 4-мільйонного міста за рік набігала чимала сума", - сказав Бондаренко.

Київенерго помилилося 50 тис. разів. Саме стільки сімей домоглися перерахунку своїх квитанцій за опалення, повідомили у КМДА

"У грудні 2016 року жителі будинку на Оболоні отримали платіжки з майже 5 тисячами гривень за опалення. Причиною цього стала помилка лічильника - мешканці платили за обігрів сусіднього будинку. Таких по­милок за минулий опалювальний сезон чимало. Кияни розпо­відали про платіжки за тепло, де суми досягали 7 тисяч гривень, 8 тисяч гривень, а то і 9 тисяч гривень", - нагадав голова комісії Київради з питань ЖКГ.

Мешканці будинків, теплові пункти яких не належать до Київенерго, сплачують за них додатково. Хоча витрати на транспортування вже враховані в тарифі. Так само і з лі­чильниками. Якщо вони не нале­жать цій енергокомпанії, то за них теж треба платити додатково.

Київенерго опублікувало детальний перелік витрат, з яких сформований тариф на тепло. До обчисленого національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тарифу за опалення в 1384,56 грн/Гкал Київенерго плюсує ще 32,4 грн на послуги банку та абонслужби.

У КМДА заяви­ли, що після наступного опалю­вального сезону місто шукатиме нового концесіонера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання тарифів: гонка по спіралі

Українці переплатили торік за газ $2 млрд. Населення платить за тис. куб. м майже 6900 грн. Експерти стверджують, що ціни мають бути вдвічі нижчими.

Зараз ви читаєте новину «Клієнти Київенерго платять за зайві послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути