неділя, 17 квітня 2016 16:05

Цвинтарі і сміттєспалювальні заводи змушують киян виставляти житло на продаж

Цвинтарі і сміттєспалювальні заводи змушують киян виставляти житло на продаж
фото: kiev.segodnya.ua

Кияни продають квартири біля дискоклубів, нічних ресторанів, хостелів, цвинтарів, будівельних майданчиків і крематоріїв. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Юлія Смикало.

"Я півроку продаю двокімнатну квартиру у будинку біля Байкового цвинтаря, - говорить Юлія. – У нас кладовище видно з вікна. Люди, які живуть ближче, кажуть, що уночі доноситься дим із крематорію. Це не перша квартира, з якої я мушу з'їхати. П'ять років жила біля Контрактової площі у столиці, доки сусіди не відкрили у будинку хостел. Наш під'їзд перетворився на прохідний двір".

Киянин Данило Томаков чотири роки жив на вулиці Ревуцького біля метро Харківська.

"Мусив звідти з'їхати, бо більше не витримував, - пояснює Данило Станіславович. – У спеку було нестерпно. Вікна відкрити не можна, бо смердить. Тягнуло зі сміттєспалювального заводу і Бортницької станції аерації. Відстійники недалеко. Коли вітер дує в наш бік, з дому краще не виходити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щороку все більше українців купують польську нерухомість

Квартиру Данило Томаков продавав понад рік.

"Коли ціни впали і нам за двокімнатну пропонували всього 50 тисяч доларів, я передумав продавати нерухомість, - говорить Томаков. - Бо купував її за 80 тисяч. Заселив туди квартирантів. З дружиною півроку живемо на дачі під Києвом".

Квартири біля цвинтаря, тубдиспансера, нічного клубу чи пабу власники продають дешевше. Про це розповідає київський брокер Євгенія Жидкова.

"Є квартири, які можна продати за два дні, а є такі, які продаються чотири роки, - каже брокер. - Кожен ріелтор має такі об'єкти. Спробуйте продати квартиру над пабом, біля тубдиспансеру або залізниці. Біля СІЗО квартиру продати легше, ніж біля цвинтаря".

Дізнайтеся також, коли знизяться ціни на оренду квартир.

Зараз ви читаєте новину «Цвинтарі і сміттєспалювальні заводи змушують киян виставляти житло на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути